Aktywne Wpisy

mirko_anonim +26
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Straciłam wszystkich przyjaciół po tym, jak zaczęli mieć dzieci.
Z najblizszych mi osób, z którymi spotykaliśmy się kilka razy w miesiącu, spędzaliśmy razem wakacje, sylwestra i wszystkie ważne chwile w życiu, stali się znajomym, z którymi widzę się dwa razy do roku i to nie za długo, bo dziecko musi wracać do domu albo oni do dziecka. Do tego mamy coraz mniej wspólnych tematów. Starałam się być wyrozumiała przez
Straciłam wszystkich przyjaciół po tym, jak zaczęli mieć dzieci.
Z najblizszych mi osób, z którymi spotykaliśmy się kilka razy w miesiącu, spędzaliśmy razem wakacje, sylwestra i wszystkie ważne chwile w życiu, stali się znajomym, z którymi widzę się dwa razy do roku i to nie za długo, bo dziecko musi wracać do domu albo oni do dziecka. Do tego mamy coraz mniej wspólnych tematów. Starałam się być wyrozumiała przez
Amigoyamigo +1
Co sobie kupiliscie i sprawilo wam radosc? Szukam jakichs pomyslow. Ja ostatnio: wygodne buty, dezodorant do stop, trymer do nosa( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #pytaniedoeksperta #glupiewykopowezabawy
#pytanie #pytaniedoeksperta #glupiewykopowezabawy

Jak zainstalować to ustrojstwo?
https://download.xnview.com/XnViewMP-linux-x64.tgz
Wypakowane i co dalej? Ktoś podpowie?
Może spróbuj "sh xnview.sh"?
"(...)/XnView/XnView: error while loading shared libraries: libopenal.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory"
https://imgur.com/6jIebwD.png
Wtedy we właściwościach oznaczajsz ją tylko jako plik wykonywalny, klikasz dwarazy i to wszystko - program działa. Nie musisz nic więcej instalować.
@Alex_Krycek: Ziomek tam jest AppImage
@Alex_Krycek: kocham Linuksa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"błąd: Niespełnione
@Kryspin013: od tego zacząłem, nadałem atrybut wykonywalności, ale po próbie uruchomienia nie dzieje się kompletnie nic
kocham Linuksa...
Btw jaka to wersja RedHata?
Chyba nie doświadczyłeś nigdy problemów z libami na windowsie...
@Kryspin013: NIE MA ŻADNYCH
Chociaż pamiętam jak był bug w Windows XP i DirectX nie chciał się instalować i trzeba było reinstalować cały system xD Bo może jak przeinstalujesz to już będzie chciał.
To były czasy, teraz masz Mesa, sudo apt-get dist-upgrade i nowa wersja.
Widać bez "libopenal" nie wystartuje
"localhost XV]$ ./XnViewMP.glibc2.17-x8664.AppImage -install
/tmp/.mount_XnViewhEdqnc/usr/XnView/XnView: error while loading shared libraries: libopenal.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory"
@Kryspin013: zdarzało się, raz na kilka lat
W Linuksie kilka razy na dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PieknyWojciech: