Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
freddd +319
Pamiętasz - plusujesz
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
W moje ręce wpadł komputer stacjonarny o następujących składnikach:
Procesor: intel core i5 750
Grafika: Gainward GeForce 9500 GT
Płyta główna: Gigabyte GA-P55-UD3
Pamięć ram: 2gb ddr3
Chcę podrasować go w budżecie do 500 zł na tyle abym mógł w miarę płynnie zagrać w kilka gier, z których najbardziej interesuje mnie GTA V. Uznałem, że zainwestuje w części używane i kupię 8gb ramu DDR3 1333 (bo tyle maksymalnie obsługuje moja plyta główna), jakąś kartę graficzną i dysk ssd 120 gb. Czy możecie mi doradzić jakąś używaną kartę graficzną i czy w ogóle taka inwestycja ma sens?
#komputery #zestawykomputerowe #hardware #technologia #sprzetkomputerowy
@Noah_Solloway: szczerze to nie bardzo, jak za parę stów więcej możesz kupić poleasingowego optiflexa i wsadzić jakieś gpu
To 1gen intela, nie widzę sensu rozbudowy. W 500zł odpuść sobie SSD, kup używany ram + najlepsze używane gpu na jakie zostanie kasy i tyle. Ale moim zdaniem nie
@Future_Prime_Minister_of_Poland: rx 570 jest po 519 w xkom a to wydajnościowo miażdży 1050ti...