Wpis z mikrobloga

@Andrzej_Jewski: pracuję z kilkoma alkoholikami, jeden z nich jak szedł w cug, to robił sobie wszywkę i przestawał pić, jak mu się kończyła, to też nie pił. Dopiero jak wypił piwo i poczuł na nowo smak alkoholu, to znowu szedł w cug, ale nauczył się to teraz kontrolować i nie pije, dopóki znowu nie sięgnie po alkohol. Mam znajomego, który od 18 lat (będzie w marcu 2020) nie pije. Powody są
@kolonko: nie da się, będąc alkoholikiem, kontrolować ilości spożywanego alkoholu. Albo się pije albo się nie pije, a w przypadku mexicano to, gdyby zaczął pić, to by znowu lądował na wytrzeźwiałkach itp.
@William2290: alkoholizm ma różne formy i tu się zgodzę, to skoro to wiesz, to powinieneś wiedział, że alkoholizm mexicana to nie była codzienna lampka wina do kolacja, tylko upijanie się do odciny, więc na pewno takiej formy alkoholizmu mexicano nie byłby w stanie kontrolować. Jak naprawdę zacznie pić, to wszyscy zobaczą, bo będzie kończył na wytrzeźwiałkach i wtedy zobaczysz, że miałem rację.
@sHHaCo: Nie zgadzam się, to nie zawsze tak działa. Zresztą taki alkoholik to jest mistrz kłamstwa, on mówi komuś kto chce mu pomóc to co ta osoba chce usłyszeć.
Nie musisz wierzyć, znam dobrze parę przypadków i wiem jak to działa.
A tutaj właśnie jedyny argument wszyscy wyciągają że nie pije bo by poszedł w cug, ale to nie w każdym przypadku tak wygląda.
A według mnie na kilku gniotach menela
@William2290: @dizel81: Dobra może źle się wyraziłem z tym cugiem. Nawet jeśli nagrywa materiały z wyprzedzeniem, to nie znaczy, że robi to dlatego, że pije. Co do tego cugu, to chodzi mi bardziej o to, że jeżeli miałby opuszczać Biały na czas libacji, to może nie tyle szedłby w cug, co by nie trzeźwiał. Z jednego prostego powodu, kaca leczyłby alkoholem, więc te wyimaginowane teorie, że wyjeżdża za Biały, żeby
@sHHaCo: jak wzięte z dupy? Masz kontakt z rzeczywistością? Menel jest lapany na kłamstwie od początku minimum raz dziennie i to nie teoria z dupy. Ma wyrok kuratora stulejke i alkoholizm, pije ukrywając to bo gimby wplacaja donaty. No i ty i jeszcze garstka fanatycznie wierzycie w tą wyimaginowana abstynencje.
Jego trzustka cudownie wyzdrowiala xD
@William2290: To Wy i reszta osób, które nie mają pojęcia jak działa tak zaawansowany alkoholizm fanatycznie wierzycie w to, że pije. Jakim argumentem jest #!$%@? to, że ma wyrok i kuratora? To jest właśnie utwierdzanie się w tym, że pije argumentami z dupy, bo jedno z drugim się nie łączy, tak samo to, że jest łapany na kłamstwie, niech kłamie, niech pali, niech pije zerówki, co mnie to obchodzi? Ale jeżeli
@sHHaCo: łączy, bo ma zawiasy. A skazany jest za gnebienie matki między innimi po alkoholu. To łączenie w logiczny ciąg wydarzeń na poziomie dziecka, a ty nie widzisz tu żadnego związku? To dyskredytuje wszystkie twoje argumenty
@sHHaCo: Wierz mi 207 to nałogowy kłamca, tyle razy kłamał że teraz nagle mówi prawdę? Zauważ że nagrywa o wyznaczonych porach, czasem wcale nie nagrywa rano, zgadnij dlaczego...
Gość mówił że nie będzie palił, a palił cały czas, teraz się już przyznał do tego, więc i alko wali dyskretnie, chociaż już raz wpadł na peronie.
Poza tym pamiętaj że on w szpitalu nie był na trzustkę i zapalenie płuc a był
@William2290: IQ to Ci na minus nie spadło? Jaki związek jego 207 ma z tym, że niby teraz pije? ŻADEN. Niech ma i karę śmierci za gnębienie matki po alkoholu, ale #!$%@? mać, ten wyrok nie jest argumentem za tym, że teraz pije, tylko za tym, że gdy pił pół roku temu, to tak jak napisałem był zwykłym menelem, który nie panował nad sobą, dlatego tym bardziej moja teza, że nie
@andrzej-roman: już się wypowiadałem na ten temat, to nie jest typ człowieka, który byłby w stanie kontrolować swój alkoholizm w takim stopniu, tylko zwykły menel, który aktualnie nie pije, i który jak zacznie pić, to będzie chodził na bombie cały czas, tak jak wcześniej.