Wpis z mikrobloga

Mam dwie proste akcje https://paste.ofcode.org/7jLmgauBh95tcqDENBrFS7 i teraz jak wchodzę na autocomplate to dostaje komunia: App\Entity\User object not found by the @ParamConverter annotation. No i teraz symfony dopasowuje mi link /autocpmplate do /{user}. Jak zmienię kolejność akcji w controllerze, to wszystko działa ale jak autocompalte jest po show to już nie. Czy można to jakoś ładnie zrobić, żeby syfmony wiedziało, którą akcje wywołuje czy trzeba zmieniać kolejność?

#symfony #php
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cumpot: możesz dać requirements i dać wymóg żeby user != autocomplete. Ale osobiście wolałbym zmienić kolejność akcji. Po co trzymać dodatkowy plik yml na routingi? :)
  • Odpowiedz
@cumpot: No tak ale jak mam do wyboru:
- dodać jeden warunek i zapomnieć (bo taki case raczej rzadko się zdarza, zazwyczaj max 1-2 razy w całej apce) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- wrzucić routingi do yml'a przez co robić to już do usranej śmierci w całym projekcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
No ale zawsze możesz woleć yaml'a od annotacji witedy nie
  • Odpowiedz
@cumpot: swoją drogą ja bym wybrał reorder kolejności metod :) + do tego koniecznie chociaż smoke testy na wypadek gdyby, ktoś ową kolejność przez przypadek zmienił.
  • Odpowiedz
@bmLq: w sumie to sam nie wiem co wole bo dopiero uczę się symfony a taką sytuacje mam pierwszy raz a pracowałem już z kilkoma frameworkami. Dobra hui z tym zmienię kolejność metod w controllerze, ale czyje wewnętrznie, ze to nie powinno tak być :D
  • Odpowiedz