Wpis z mikrobloga

@GaiusBaltar: wszystko zależy od lokalizacji i obciążenia nadajnika, ja mieszkam na wsi, mam bts Orange/ Tmobile 1 km od siebie mimo to nawet przy agregacji mam max 20 mega, z Playem po wymuszeniu pasma lte 2600 z 6 km łapie mi 30 mega, a plus działa jak chce zależnie od pory dnia.
Kup sobie prepaidy każdego operatora i testuj bo nikt nie da ci gotowej odp co będzie najlepsze.
@szybkaszyba: Lokalizacja to centrum Krakowa. Bawiłem się zmianą parametrów połączenia, i nawet podpięciem innego modemu już jakiś czas temu, bez rezultatu. Po prostu mam dość tej sieci. Nawet próbowałem dzwonić parę razy do supportu.
@GaiusBaltar: w Play obowiązkowo aplikacja na android Huawei Manager do wymuszania pasm, być może łączy cie do zawalonego lte 800 i stąd takie wyniki, musiał byś tak jak mówię spróbować z tą aplikacją i wymuszać kolejno pasma i robić speedtesty. U mnie Play na 800 nie otwierają sie nawet strony, dopiero 2100 i 2600 coś działają.
masz tu wątek o tej apce http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=12&p=566116 , głownie działa na routerach Huawei ale podobno