Wpis z mikrobloga

• 0
Siema panowie i panie z #informatyka #pentesting #programowanie, muszę napisać raport na uczelnie na podstawie jakiegoś exploita a w sumie to dwóch, najlepiej na Windowsa XP sp3 (takiego mam na virtualnej maszynie na tej samej sieci co kali) exploity nie muszą być jakieś zaawansowane, tyle żeby wykrasc trochę informacji z XP i zrobić screenshota, wrzucić netcata I w sumie tyle, I wiem wiem, szukaj na exploitdb itp itd, poprostu pytam o jakieś exploity godne polecenia które nie są zbytnio skomplikowane bo mam dopiero pierwszy przedmiot z tej dziedziny na uczleni a raport chciałbym skończyć szybko bo mam inne projekty, dzięki ( )
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quokaa: Sploitus.com - tam poszukaj np. uruchom Zdalny dostęp i przetestuj keepblue (rdp exploit) nie pamiętam, czy on akurat będzie obejmował XP'ka. Dodatkowo możesz na XP wgrać jakąś wersje Adobe/ZIP co miały dziurawe aktualizacje i przez to wbić się na windowsa.
Jeżeli to nie musi być XP, to są specjalnie dziurawe dystro linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cakkas uuu o sploitusie nie słyszałem, dziękuję, uczylismy się na. Metasploitable 2 ale to trochę zbyt dziurawe i wykładowca chce żebyśmy trochę bardziej się postarali, właśnie myślałem o takiej opcji z starymi programami, dziękować Panu
  • Odpowiedz