Aktywne Wpisy
kot_kustosz +936
Szanowne Mirko, miałam okazję wystąpić w sobotę w DDTVN
Jeśli ktoś oglądał i kibicował to bardzo dziękuję!
Jeśli ktoś miałby ochotę obejrzeć to zostawiam linka:
https://dziendobry.tvn.pl/styl-zycia/finanse-i-praca/mistrzyni-zwierzecych-portretow-te-emocje-mi-sie-udzielaja-st7402511
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde
Jeśli ktoś oglądał i kibicował to bardzo dziękuję!
Jeśli ktoś miałby ochotę obejrzeć to zostawiam linka:
https://dziendobry.tvn.pl/styl-zycia/finanse-i-praca/mistrzyni-zwierzecych-portretow-te-emocje-mi-sie-udzielaja-st7402511
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde
Bitszkopt +61
Tl;dr: Różowa myśli, że się oświadczę teraz na wspólnym wyjeździe ale jednak nie xD
Lecimy teraz do Paryża, później do Mediolanu, Wenecji. Czyli do najbardziej oklepanych miejsc na zaręczyny i zasłyszałem jej rozmowy z koleżankami bo myślała, że nie zrozumiem wszystkiego po kińsku. Plotkowały, że wszystko wskazuje na to, że się tam oświadczę. Szczególnie, że jakiś czas temu coś tam rozmawialiśmy o tym jak w innym miejscu uklęknąłem aby zawiązać sznurówkę xD
Lecimy teraz do Paryża, później do Mediolanu, Wenecji. Czyli do najbardziej oklepanych miejsc na zaręczyny i zasłyszałem jej rozmowy z koleżankami bo myślała, że nie zrozumiem wszystkiego po kińsku. Plotkowały, że wszystko wskazuje na to, że się tam oświadczę. Szczególnie, że jakiś czas temu coś tam rozmawialiśmy o tym jak w innym miejscu uklęknąłem aby zawiązać sznurówkę xD
patrzę że kuchni mam dodatkową kratkę wentylacyjną na zdjęciu nr 1, 2, 3
rzecz w tym że kominek jak wiadomo jest na dole, kratka przez ścianę u góry..
czy to w ogóle zaciągnie te powietrze przez długość z 3 metrów przy standarodowej kratce wnetylacynej prostokątnej?
Do tego czy jest to bezpieczne tak przy suficie w kuchni jak tam gaz i kuchenka.. do tego kratka nr 2 to klasyczna wentylacja przy głównym kominie pieca gazowego i na węgiel, po lewej i prawej zaś kratki wentylacyjne..
czy nie zaciągnie do kominka jakiś spalin? jeżeli w ogóle coś będzie ciągnąć?
#kominek #cug #piec #swiat #dom #budownictwo #budujzwykopem
Komentarz usunięty przez moderatora
ale nie ma takiej rury doprowadzającej powietrze, tylko otwiera się cug pokrętłem od dołu
jakby tak dać zwykły przewód wentylacyjny do dołu a szedłby kuchnią od góry..
szedłby wzdłuż komina do kratek wentylacyjnych kuchni są aż 3 i okienko w ślepej kuchence kiedyś tam była lodówka
ale po drugiej stronie sciany az 3 kratki wenytlacyjne, tylko czy to g..no pociągnie powietrze przez 3 metry z dołu jak kratki u góry..
Jeżeli koniecznie chcesz niezależne doprowadzenie powietrza do kominka, popatrz za kominkami które potrafią brać powietrze przez komin (komin dwuścienny, wewnętrzna rura jest kanałem spalinowym, płaszcz zasysa powietrze). Widziałem takie rozwiązanie w kominkach z zamkniętym obiegiem, podwieszanych
EDIT:
Może tak po kolei bo nie jasno.
Chcesz prowadzić kanał czy nie?
Chcesz podpinać kanał do kratek wentylacyjnych czy nie?
Skąd konkretnie chcesz zaciągać powietrze?
Idea jest taka by zaciągać zawsze świeże powietrze. Każde palenisko jest niesamowitym zaciągaczem powietrza, to też wcale by nie było dziwne że w niektórych sytuacjach jak np. mocno grzejesz kominkiem, to już teraz masz ciąg wsteczny z kratek wentylacyjnych, gdzie z zewnątrz, w domyśle
Lepiej mi powiedz jak są odprowadzane spaliny z kominka?
rzecz w tym czy w ogole coś zaciągnie przez 3 metry z dość chyba małej rurki wentylacyjnej?
jak tak to mam od ch..ja możliwości bo aż 3 kratki wentylacyjne oraz okno w ślepej kuchni
nie mam problemu z tlenkiem węgla ale cholernie suchym powietrzem jak chodzi dłużej kominek a jest z płaszczem wolnydnym wiec troche musi chodzić
mam
a pokój wprost na wiatr jest nastawiony
w starych kominach robli tak że dawali wentylacja ---> komin na gaz ---> komin na węgiel ---> wentylacja
ta druga jest TYLKO w kuchni, pierwsza jest zamórowana żeby własnie nie ciagneło spalin z pieca na gaz..
wszystko jest na ost. pietrze..
jakby co to mogę dać wentylację tylko ze slepej kuchenki i otwierac tam okno
ale czy w ogóle coś zassie taki kominek przecież wentylacja będzie szła nie bezposredniu to kominka ale od dołu tylko z jakąś przerwą jak u chorego aparat tlenowy tuż przy nosie ale nie w nosie..
a jeszcze 3 metry w kuchni
zawsze można otworzyć okno w ślepej kuchenne