Aktywne Wpisy
![mirko_anonim](https://wykop.pl/cdn/c0834752/321ea7dc2985c2bfbf21a6b5598af7c3220625c6954fbbc0a440b525befed626,q60.png)
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wszyscy płaczecie, że kobiety wolą chadów i bad boyów, tymczasem ja jako zupełnie przeciętna, bezdzietna, szczupła i typowa szara myszka szukam spokojnego Mireczka, bez nałogów, który będzie ze mną jeździł w góry, doświadczał nowych rzeczy, będzie wspierał i akceptował w 100%. Zarabiam na siebie, utrzymuję się sama, mam oszczednosci, nie oczekuję, że facet będzie mial mieszkanie (jak będzie miłość to kupimy razem). Jedyne czego chcę w swoim życiu to
Wszyscy płaczecie, że kobiety wolą chadów i bad boyów, tymczasem ja jako zupełnie przeciętna, bezdzietna, szczupła i typowa szara myszka szukam spokojnego Mireczka, bez nałogów, który będzie ze mną jeździł w góry, doświadczał nowych rzeczy, będzie wspierał i akceptował w 100%. Zarabiam na siebie, utrzymuję się sama, mam oszczednosci, nie oczekuję, że facet będzie mial mieszkanie (jak będzie miłość to kupimy razem). Jedyne czego chcę w swoim życiu to
![vulfpeck](https://wykop.pl/cdn/c0834752/8f847564611bda2b2df7a9a795610a04a336213ef438ebca160ed50d16a9cf21,q60.jpg)
vulfpeck +267
Dajcie jakiś dobry sprawdzony przepis na tatara prawdziwego. W sobotę robię imprezę i obiecałem że zrobię dobry tatar. Dla siebie to bym zmielił jakieś dobre wołowe, dodał żółtko sól pieprz cebulkę i ogórki i git, ale co zrobić by to było doznanie wyższej klasy? Macie jakieś sposoby?
źródło: comment_28H5KPrY6YaN28rEqN5Tx1CqhjoAv16O.jpg
Pobierz@Just_Doesnt_Know czy lepiej mielona na grubych oczkach?
@dopebonner polędwica? Ligawa? Udziec? Ja zwykle z idącą robię i jest gitesik.
Po co wydziwiać
Przede wszystkim dobrej jakości mięso i nie mielić tylko siekać.
Ja doprawiam poza solą i świeżo mielonym pieprzem odrobiną musztardy i sosu worcestershire.
Żółtko obowiązkowo, przepiórcze ma sens tylko jak robisz mniejsze porcje.
Z ciekawszych dodatków to ja uwielbiam marynowane kurki, kapary i anchois ale z tatarem to ile ludzi tyle opinii :)
@chixi
@Aysorth
@inspektor_gadzet czyli nie ma jakichś magicznych dodatków do mięsa, baza musi być dobra, a cała reszta wedle gustu? Rozumiem że kwaśne i wytrawne rzeczy będą pasowały, o anchovies czytałem, to do mięsa dodać pewnie zamiast soli można? Zapachu nie zmieni?