Wpis z mikrobloga

Posiadam Xiaomi MI5 i kilka dni temu pojawił się problem z dotykiem. Sprawa wygląda tak, że nagle przestał mi działać dotyk, nie było żadnego upadku itp. Dotyk przestaje działać i aby ponownie zaczął działać trzeba dokładnie dwukrotnie z rzędu uruchomić ponownie telefon i dotyk powraca ale gdy wygasi się na dłuższą chwilę ekran to dotyk znowu nie działa i trzeba powtarzać procedurę resetowania telefonu ponownie.

Reset do ustawień fabrycznych, zmiana softu nie pomogły.

Dzwoniłem do MiCenter i powiedzieli, że prawdopodobnie jest to jakaś wada płyty głównej bo mieli takie przypadki i wymiana wyświetlacza nie pomagała. MiCenter nie podejmuje się takiej naprawy.

Zna ktoś może taki problem i mógłby coś poradzić? Jakiś serwis? Szkoda mi telefonu bo jest praktycznie jak nowy i do tej pory działał bezproblemowo
#xiaomi #mi5 #pytanie #gsm #smartfon #telefony #android #miui #pytaniedoeksperta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@derek25: Spróbuj zainstalować jakąś modyfikacje żeby mieć double tap to wake.
Wtedy dotyk nigdy się nie będzie wyłączał to może będzie ok. Bateria delikatnie szybciej będzie spadała bo Mi5 nie jest do tego dostosowany
  • Odpowiedz
@derek25 miałem tak że czasami jak ładowałem Mi5 to dotyk strasznie słabo łapał pomagało ponowne włączenie telefonu. Ale po factory reset problem zniknął.
  • Odpowiedz