Wpis z mikrobloga

Pytanie do mirków, które organizowały swoje #wesele . Co z licencją #zaiks ? Jest to powszechny temat i normalna sprawa że młodzi mają opłacić tą licencję? Powiem szczerze pierwszy raz się z tym spotkałem dopiero po dostaniu umowy od DJ'a.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Baartooo: nic nie płaciłem bo nie było takiego zapisu itp. przecież to DJ puszcza muzykę i to on ma się martwić tym czy ktoś go capnie
  • Odpowiedz
@Baartooo: zaplacilem djowi za obsluge wesela i serdecznie bylo mi wszyskto jedno, to w jego gesti jest aby to oplacic bo on muzyke bedzie puszczac, powinien miec to wliczone w cene

to tak jak bym ci podal cene mebli, a po podpisaniu umowy powiedzial ze jeszcze montaz 2000 zotych

jest to zwykle oszustwo
  • Odpowiedz
@BajerOp no właśnie nie do końca. Zaiks placu organizator imprezy. I to na nim spoczywa opłacenie licencji. Większośc grajkow w ogóle nie porusza tematu licencji. Bo zazwyczaj jej nie mają.
  • Odpowiedz
Jestem DJem weselnym i myślę, że uda mi się wyjaśnić temat, bo bardzo długo już mam z nim do czynienia. Po pierwsze podpisuję się pod @szwajc124 - zaiks jest zawsze po stronie organizatora imprezy. Myślę, że dużo DJów czy zespołów chętnie by wykupiło taką licencję, ale zaiks nie przewidział dla nas takiej opcji i sprowadza się do tego, że musimy go i tak płacić od każdej imprezy oddzielnie, a tylko lokale
  • Odpowiedz