@Razzish: lewactwo chce dostęp do tabletek antykoncepcyjnych i dzień po od ręki, mimo że źle dopasowane mogą r----------ć organizm kobiety, ale jednocześnie nie chcą zdjąć przymusu recept w aptekach, bo możesz zrobić sobie sobie krzywdę xD
nie chcą zdjąć przymusu recept w aptekach, bo możesz zrobić sobie sobie krzywdę
@BosaKoza: to nie jest główny powód. Tym jest to, że nie sposób pogodzić braku recept z jednoczesnymi refundacjami leków, a lewica jest fanem tych drugich.
@RocketQueen: a ja się z takim spotkałam zarówno we Wrocławiu, jak i w Opolu. Na takich przykładach anegdotycznych jak twoje nie buduje się światopoglądu.
@CapoDiPtakMuzzapi: @pilot1123: ja nie buduje swojego światopoglądu na tych dwóch przypadkach. Mówię tylko, ze to, ze się z czymś nie zetknęło nie znaczy, ze problem nie istnieje.
@Razzish: @SirRoger: @RocketQueen: @BosaKoza: Niestety jest jakieś ogarniczenie, nie wiem ludzie o prawicowych poglądach myślą że 16 latki będą kupować tabletki po i łykać jak cukierki... Spotkałam się z lekarzem na nfz który mi odmówił tabletek antykoncepcyjnych w dużym mieście 500 tys mieszkańców. Miałam sytuację że chciałam uzyskać tabletkę po u zwykłego doktora który był w tym czasie dostępny też publicznie i zostałam nazwana
@Razzish: dla niektórych antykoncepcja to pigułki wczesnoporonne albo wizyta w klinice na zabieg aborcji :d ale to już są działanie po antykoncepcji ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krotniczka: Siostra która ma aptekę opowiadała że potrafiły te same dziewczyny przychodzic dość często i traktowały zapewne ten sposób jak zabezpieczenie, co nie jest zbyt zdrowe ;-) Jeśli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko, bo jak ktoś chce to jego sprawa jak dba o zdrowie, ale edukacja w tym temacie jest dość slaba moim zdaniem ;-)
#pdk
Komentarz usunięty przez autora
@BosaKoza: to nie jest główny powód. Tym jest to, że nie sposób pogodzić braku recept z jednoczesnymi refundacjami leków, a lewica jest fanem tych drugich.
Komentarz usunięty przez autora
@dobrzecisiewydaje: trochę z boku dyskusji, ale się przyczepię. To właśnie przykłady anegdotyczne zwykle budują światopogląd, a nie statystyka :P
Niestety jest jakieś ogarniczenie, nie wiem ludzie o prawicowych poglądach myślą że 16 latki będą kupować tabletki po i łykać jak cukierki...
Spotkałam się z lekarzem na nfz który mi odmówił tabletek antykoncepcyjnych w dużym mieście 500 tys mieszkańców. Miałam sytuację że chciałam uzyskać tabletkę po u zwykłego doktora który był w tym czasie dostępny też publicznie i zostałam nazwana
@Krotniczka: Niestety społeczeństwo jest zbyt głupie na kupowanie takich tabletek bez recepty, bo sobie bardziej zaszkodzą niż pomogą ;-)