Aktywne Wpisy
mickpl +341
poorepsilon +1
Nie zarzucam wam, że wasze problemy psychiczne, a w szczególności depresja nie mają miejsca. Chciałabym tylko zwrócić uwagę, że moim zdaniem, funkcjonują na wykopie ludzie, dla których najlepszym lekarstwem będzie próba unikania negatywnych myśli i skupiania się na czymś innym. Pisząc wpisy typu; przez większość czasu czuję się źle, nakręcacie spirale negatywnych myśli.
Życie jest piękne, ale akurat nie twoje. Nie oznacza to, jednak że trzeba kisić się w tym sosie, tym
Życie jest piękne, ale akurat nie twoje. Nie oznacza to, jednak że trzeba kisić się w tym sosie, tym
Mam 27 lat i dopiero teraz dojrzalem do wyprowadzki, poniewaz rodzice mnie zle chowali i nie mialem obowiazkow domowych typu wynoszenie smieci, mycie naczyn, sprzatanie domu itd.
Pytanie czy prawnie coś da się jej zrobić? Dom obecnie jest nasz wspolny, bo tata umarl w 2013 i toczy się postępowanie spadkowe dopiero teraz.
#prawo #pomocy #rozowebrudaski #takaprawda
207) § 1. Kto znęca się fizycznie lub psychicznie nad osobą najbliższą lub nad inną osobą pozostającą w stałym lub przemijającym stosunku zależności od sprawcy albo nad małoletnim lub osobą nieporadną ze względu na jej stan psychiczny lub fizyczny, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
@KondominiumKatoSocjalistyczne: Przepraszam ale czy tobie do glowy nigdy nie przyszlo ze moze mozesz robic te wszystkie rzeczy bez wiedzy, pozwolenia, przykazania swojej mamy.
To tak jakbys zalil sie za masz oszczany kibel bo rodzice nigdy nie powiedzieli ci zebys na niego nie sikal.
PS. nie wpadles na to ze moze przez takie
@Namarin: To niezłe techniki komunikacji ty wyznajesz.
@KondominiumKatoSocjalistyczne: Dlaczego uznałeś że ja wyznaje takie techniki komunikacyjne? To twoja matka je stosuje a nie ja.