Wpis z mikrobloga

@mapache: mój stary pochodzi z Włoszczowej i jest fanatykiem serka wiejskiego. Cała lodówka tym z------a, a gdy temperatura spada w okolice 0, to także cały balkon. Matka w-------a, ja w-------y, tylko kasjerzy w Makro zadowoleni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mapache: LOL ile ty tych serków jesz xD Zjesz zanim sie termin skończy? Ja zawsze takie rzeczy to kupuje max 2-3 sztuki bo nie wiem czy zjem. Mięso to zamrozić można, a nabiał to średnio xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kRpt: górne dwie półki moje, dwie dolne kolegi. jem dwa serki dziennie. nie mrożę mięsa, jakoś brzydzi mnie
  • Odpowiedz
@mapache: Ponieważ żelazo (obecne w mięsie) źle wchłania się w środowisku zasadowym (wapń) a lepiej wchłania się w środowisku kwaśnym, dlatego dobrze jest robić kilkugodzinny odstęp od źródła żelaza i wapnia.

a źródło żelaza dobrze jest popijać np sokiem pomarańczowym.
  • Odpowiedz