Aktywne Wpisy

WielkiNos +374
Jesteś psiarzem i kupujesz sobie pitbulla. Czytałeś, że pitbulle to psy do niańczenia dzieci, oglądałeś tyle zdjęć i filmów, na których pitbull śpi z dzieckiem, więc sam też tak zaczynasz robić, no bo czemu nie?
Pewnego razu spokojnie zasypiasz. Kiedy się budzisz znajdujesz swoje 9 miesięczne dziecko martwe w kałuży krwi z połamaną czaszką i zmiażdżonym przez ukochanego pieska mózgiem, a obok biedny niezrozumiany przez nikogo pitbull macha ogonkiem i chce się bawić.
Pewnego razu spokojnie zasypiasz. Kiedy się budzisz znajdujesz swoje 9 miesięczne dziecko martwe w kałuży krwi z połamaną czaszką i zmiażdżonym przez ukochanego pieska mózgiem, a obok biedny niezrozumiany przez nikogo pitbull macha ogonkiem i chce się bawić.
źródło: temp_file4047760282311527935
PobierzCo mają w glowie ludzie kupujący jakies obligacje w tych czasach zamiast jakichś roznych generational wealth stockow? Rozumiem jak ktoś jest instytucja finansowa zarzadzajaca miliardami innych osob i musi takie rzeczy kupowac bo nie ma innego wyboru, ale jaki proces myślowy przechodzi w głowie osoby prywatnej ktora kupuje obligacje 5% zeby miec 5k zysku ze 100k wlozonych?
#gielda #inwestycje
#gielda #inwestycje

#pomocy #fotografia
źródło: comment_rYa9O10gJrv2BnH25jWlSJBylgqTQjZ0.jpg
Pobierz@adam-photolive: krajobrazy, wnętrza pomieszczeń, a na początek chciałem spróbować ustrzelić drogę mleczną
Jeżeli szkło 14mm jest na FF to na cropie (akurat nikonowym) będzie 21mm i mi nie powiesz, że nie.
Niestety, Tobie się pomieszało kolego.
Obiektyw 10mm z APSc jak wsadzisz na FFa To albo Ci scropuje obraz albo będziesz miał czarno dookoła.
Natomiast jak obiektwy 10mm z FF wsadzisz na aparat z APSc to będziesz
Jak wsadzę 15ke FF na APSC będę miał 15mm to takie proste ... tylko obiektyw będzie pracował środkiem pola ale żeby uzyskać taki kąt jak 15ka FF muszę mieć 10ke nie ważne czy APSC czy FF
Jeżeli się nie znasz, to serio zamilcz i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jak obiektyw 15mm przystosowany pod FF to będziesz miał ekwiwalent 22.5mm na ASPC.
Nie będę teraz brał i focił po nocy by Ci udowodnić nieuku, wystarczy doczytać.
Proszę bardzo:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ogniskowa_(fotografia)
Punkt - Ekwiwalent ogniskowej - opisano jasne
@Szokatnica: ja tak nie pisze nie wsadzaj mi w usta swoich chorych herezji
P.S. ja mam z tego papier i mogę tego uczyć :)
Jak dobrze, że możesz ale tego nie robisz.
Kąty widzenia Ci się pomyliły.