Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Wciąż wolę linuxa z innych względów ale jeśli teraz użytkownicy windy mają więcej wolności i swobody w dostrajaniu swojego systemu to dobrze dla nich. O to chodzi w ruchu wolnego i otwartego programowania, żeby to użytkownik miał kontrolę nad oprogramowaniem a nie na odwrót. Btw ten rainmeter to open sourcowy projekt na licencji GPL
  • Odpowiedz
a ja się dziwie skoro to stable, jest lista a środowiska powinny być niezależne od siebie

@noHuman: To tak nie działa ponieważ, niektóre inne środowiska dla wygody pozwalają np uruchamiać usługi startowe z innych środowisk. Dla przykładu w xfce możesz uruchamiac usługi zarówno z gnome jak i z kde. I wszystko byłoby ok jakbyś uruchamiał jakieś pierdołowate usługi ale cholera wie co ci system ładował w tle i jak bardzo
  • Odpowiedz
system ma już z 2lata (instalowałem Debian 9 RC) ale wiele nie kombinowałem więc strasznego bajzlu w systemie nie powinienem mieć :/
Na razie cynnamon jest ładniejszy od KDE, chyba szybszy i jeszcze się nie zawiesił choć nie minęła doba od przejścia.

będę obserwował pacjenta :)
  • Odpowiedz