Aktywne Wpisy
klef96 +134
Wy naprawdę w ciągu 8 lat zapomnieliście co się działo w Polsce pod rządami Tuska?
Nie wiem skąd tu takie wielbienie PO, chyba wszyscy macie po max 15 lat
#pis #wybory #tvpiscodzienny #polityka
Nie wiem skąd tu takie wielbienie PO, chyba wszyscy macie po max 15 lat
#pis #wybory #tvpiscodzienny #polityka
Wezwoguleicstont +27
Zaplanuj super weekend w górach z różową, wynajmij domek, różowa nakręca Cię jak #!$%@? od kilku dni na #!$%@? stulecia po czym dzisiaj pisze, że dostała okres i nici z #!$%@?. Wieczorem wyjazd. No #!$%@? i po #!$%@? to wszystko ( ͡° ʖ̯ ͡°) #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #zalesie
Uważam, że nie utożsamiając się z antynatalistami jestem tak naprawdę większym antynatalistą za jakich oni się mają. Bo oni są niekonsekwentni. To jest zwykła subkultura internetowa, moda.
#antynatalizm #gownowpis #przegryw
@Thachi: Ale wtedy również będziesz się bronić, działają mechanizmy obronne - nie mieszaj też depresji i chęci śmierci z antynatalizmem. To nie jest ze sobą powiązane. Dlatego osobiście wyznaję efilizm, jest bardziej kompletny.
@Bazarnia: Chwila, chwila. Jeśli ktoś twierdzi, że przez życie cierpi tak, jak nikt inny na świecie to właśnie reakcją obronna jest samobójstwo.
Dlatego postuluję, że rola takich antynatalistów powinna się ograniczyć do tego by uznali, że nie byloby nic złego w tym by zabił ich jakiś psychopata, wręcz przeciwnie - powinni uważać to za wywabienie
@Bazarnia: Ewolucyjnie powinniśmy również za wszelką cenę dążyć do przedłużenia gatunku. Antynataliści często podkreślają, że można przeciwdziałać instynktom, bo jesteśmy istotami myślącymi. Czyli mam rozumieć, że ta zasada działa wybiórczo?
@Thachi: Czyli brak u antynatalistów konsekwencji logicznej: w wyniku procesów myślowych można zapanować nad instynktem biologicznym, pchającym nas do rozmnażania,
@kiszczak: Ale ja nie przeciwdziałam - rozmnażam się, ale z gumą czy inną antykoncepcją, oszukuje się. Ciężko o to samo w przypadku zrobienia sobie krzywdy - mam na niby pociąć się nożem? Poza tym - samobójstwo wynika z choroby, więc słabo kombinujesz