Aktywne Wpisy
zdarza mi się podejmować nierozsądne decyzje finansowe, ale potem słyszę, że ktoś robi wesele za 80k z którego nawet połowa się nie zwróciła.
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
#praca #integracja #warszawa #programowanie #programista15k
Za dwa tygodnie mamy zjazd naszego polskiego oddziału. Macie może jakiś fajny pomysł co zrobić w ramach integracji? Kręgle? Billard? Trochę to jest oklepane -_-
Za dwa tygodnie mamy zjazd naszego polskiego oddziału. Macie może jakiś fajny pomysł co zrobić w ramach integracji? Kręgle? Billard? Trochę to jest oklepane -_-
a) cena wzrosnąć 8-krotnie (do ~65600$) przy niezmienionych opłatach albo
b) opłaty transakcyjne wzrosnąć 40-krotnie przy niezmienionej cenie ~8200$
Jeśli cena wzrośnie 8-krotnie, minimalna opłata też wzrośnie 8-krotnie (1sat/byte będzie 8 razy droższy), więc pewnikiem jest że opłaty transakcyjne w przyszłości będą wyższe, między 8 a 40-krotnością bieżących wartości.
BTC to waluta dla bogaczy. Czy bogacze potrzebują BTC?
#bitcoin
Sam bcash ma obezcnie 1% hashrate BTC, więc nawet pojedynczy większy górnik mógłby go zniszczyć. Nie wspominam już o SV :D
A co z ich halvingami? Będą miały je tak samo jak BTC, tyle że cena z d--y :D
No i po halvingach czym będzie opłacany górnik, jeżeli macie jebolne i puste bloki
Ja pier... jakie to głupie ヽ( ͠°෴ °)ノ
@cyberpunkbtc: Tam problem halvingu też istnieje. Cena/opłaty nie będą musiały rosnąć tak bardzo, bo mają możliwość zmieszczenia większej ilości transakcji. Natomiast jeśli ilość transakcji nie wzrośnie, będą w tej samej sytuacji co BTC.
@Rozjemca35: Tak, ale korzystając z RSK opłaty idą do minerów (to minerzy BTC kopią RSK - ci co chcą :P).
@Rozjemca35: Opłaty onchain muszą być wysokie...
@Rozjemca35: potrzebują jak najbardziej, aby ochronić się przed grabieżą.
Ale to nie jest tak jak piszesz bo możesz otworzyć kanał Lightning Network i potem w nim zrobić i 100,000 transakcji i więcej, a w nim minimalna opłata ogólnie to 1 sat/przelew (czyli x170 mniej niże obecnie, więc nawet z tym x40 które proponujesz to taniej niż dziś onchain) - a w
@cyberpunkbtc: napisałem że też istnieje :)
@Rozjemca35: Miner dostaje swoje fee na konto RSK, a samo RSK jest Pegowane 1:1 do BTC (czyli RSK + BTC = 21 milionów jednostek)
wracając do tematu, od którego uwielbiasz odbiegać, LN stoi w opozycji do górników i koniec kropka, to jest gra o sumie zerowej, która z kolejnymi halvingami może być tragiczna w skutkach dla całej sieci
Górnicy też mogą być w LN ( ͡° ͜ʖ ͡°) Natomiast to nie jest jedyna opcja skalowania Bitcoina czy rozszerzania możliwości. RSK, a być może i MimbleWimble też mogą pobierać fee, które pójdzie do górników
@cyberpunkbtc: tak naprawdę Monero nie jest ASIC resistance, bo RandomX po prostu zrówna wydajność sprzętu górniczego tzn, GPU/FPGA/ASIC nie będą miały wielkiej przewagu nad CPU, nigdy nie pisałem że MimbleWimble jest złe, to innowacyjna technologia, tylko zawsze pisałem że prywatność Monero jest o klasę
@taksanski_widelec: Nie rozumiesz. Tu musisz spalić coś poza systemem, ponieść koszta. W PoS zabezpieczasz coina tym samym coinem. Dużo opłącalniej jest przeprowadzić atak. Z resztą mam juz dosyć tłumaczenia wam dzbankom...
@taksanski_widelec: Dlatego w każdej chwili jest
@taksanski_widelec: To zależy jak to ugryzą górnicy. Tak jak Andreas mówi, że Bitcoin banków w pełni nie rozwali - tylko ewoluują tak samo może być z górnikami, których można teraz przyrównać do tanków w grach. Górnik ma spore możliwości zarobku też poza kopaniem. Zdarza się, że górnicy