Wpis z mikrobloga

@mroz3: I cyk, już kawy nie potrzeba.
@sEB-q: Nie tylko Ty. Jkabym tak pracował to bym już dostał kopa w dupę z roboty.
@terr0r_dr0ne: Czyli nie mamy danych ale wiemy, że poprawiliśmy życie mieszkańców. Klakiery do działania i utwierdzajacie w tym przekonaniu ludzi podając przykłady zupełnie inaczej zbudowanych miast z zupełnie inną siatką połączeń. Zajf i Fidelis do boju xD
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: tak jak i mi zarzucano wyciąganie z d--y że buspasy nie zwiekszają korków tak dokładnie to samo zrobił UM

nie zwiększają i już ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mroz3: Nie mój drogi. Jest jeszcze gorzej - Nie zwiększają tylko usprawniają MPK i to dokładnie według danych, które są na przystanku. Na te dane powołują się aktywiści i spirala się nakręca.
@terr0r_dr0ne: Myślałem, że tak jak powiedział Rosyjski Niebieski czy jakiej tam rasy jest Wrocek.
  • Odpowiedz
  • 0
@mroz3 jakby na trasach z buspasem skrócić takty o połowę, że nietrafienie w moment skutkuje 15minutowym albo dłuższym staniem ludzie by chętniej korzystali z MPK zwieszając liczbę kupionych biletow. Ale co ja tam wiem
  • Odpowiedz
@katius: to wielokrotnie powtarzam buspasy są tylko elementem układanki, jak 146 w SZCZYCIE z pl Grunwaldzkiego jeździ co 15 to to jest śmiech na sali
  • Odpowiedz
@mroz3: Jaca z kotkiem zaraz nakręcą nowy film na yt, gdzie przez 30 sekund przejadą 2 autobusy buspasem i 5 aut zwykłą drogą. Na tej podstawie będą twierdzić, że buspasami jeździ zdecydowanie więcej ludzi. 300 vs 5. Teraz jak na dłoni widać, że buspas nawet ten blokujący obwodnicę środmiejską jest niezbędny!
  • Odpowiedz