Wpis z mikrobloga

I o takie coś walczyłam! () Sochaczew. W tamtejszym Technikum Kształcenia Zawodowego nie ma już religii. Sama się wyprowadziła, bo w tym roku szkolnym nie wpłynęła ani jedna deklaracja uczestnictwa w katechezie. Katecheta odszedł ze szkoły.

https://www.wykop.pl/ramka/5155967/kolejna-dobra-nowina-tym-razem-z-sochaczewa/

#bekazkatoli #panstwoswieckie #szkola #nauka #religia #sochaczew
xandra - I o takie coś walczyłam! (。◕‿‿◕。) Sochaczew. W tamtejszym Technikum Kształce...

źródło: comment_u23e3JauaZBI4UDyH5UFd1S0ApW7Mfig.jpg

Pobierz
  • 189
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter Dla jednego osiągnięciem będzie założenie dobrze prosperującej firmy, znalezienie dobrej pracy, czy budowa domu, a dla innego zwalczanie religii w technikum. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
I o takie coś walczyłam!

@xandra: Mam tylko jedno pytanie: Czy lubisz islam? Moje pytanie wynika z faktu że życie nie lubi próżni. Skoro wyplenisz religię katolicką w Polsce to nadejdzie inna i pewnie będziesz miała islam. Popatrz na Francję. Tam społeczeństwo jest (a w zasadzie było) mocno zlaicyzowane. Już w trakcie rewolucji francuskiej lud zwrócił się przeciwko kościołowi. Społeczeństwo odwróciło się od kościoła. I wygląda na to że już
  • Odpowiedz
Nie wiem czy jest z czego się cieszyć. Normalnie człowiek cieszył się, że jest godzinkę do przodu, a frajerzy muszą jeszcze godzinę gnić w ławie. A tak zamiast religii dają dodatkową godzinkę matmy albo fizyki. Phew ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wolbiend: Poważnie? Straszenie Islamem? To mówisz, że jesteśmy zmuszeni wybierać między dżumą a cholerą? xD

życie nie lubi próżni

Nie trzeba daleko szukać, nasi sąsiedzi Czesi należą do jednych z najbardziej laickich państw na świecie, około 65% deklaruje ateizm. Jednak ta próżnia jest do zniesienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz