Wpis z mikrobloga

@yggdrasil: W ama zakładam, że nie ma głupich pytań i odpowiadam na wszystko ;)

1. Jakiego standardu C++ używasz?

Aktualnie 11, ale wcześniej pracowałem w firmie gdzie szykowali się do wprowadzenia 17.

2. Na jakie
  • Odpowiedz
Dla początkującego i po polsku mogę polecić "Symfonię C++".

@PanProgramista: Polecasz bardzo słabą, przestarzałą książkę do nauki C++, ale to zrozumiałe, skoro nie śledzisz rozwoju standardu :P
  • Odpowiedz
@Mof1: to pytanie jest dla mnie trudne, bo zazwyczaj wypieram rozmowy z pamięci i teraz nic takiego mi do głowy nie przychodzi. Zauważyłem, że zazwyczaj pytania są bardzo podobne. Głównie smart pointery, polimorfizm, konstruktory, stl, wielowątkowość, operacje bitowe.
  • Odpowiedz
@PanProgramista: 8500 zł netto na UoP (Łódź). Od obecnego pracodawcy na razie więcej nie dostanę, ale z racji specyfiki pracy w obecnym projekcie nie śpieszno mi cokolwiek zmieniać.

EDIT: 4.5 roku doświadczenia jednak, zaczynałem w kwietniu 4 lata temu.
  • Odpowiedz
@PanProgramista Jeżeli pracujesz w firmie jak wygląda sprawa z zatrudnieniami Juniorów. Bo cykam się jeśli sie bede uczył tego za bardzo to w koncu język utone. Myślisz, że lepiej iść w inny język ?
  • Odpowiedz
@Mof1: język, to tylko narzędzie. Wiadomo, że trzeba znać, ale dużo bardziej liczy się myślenie. Jak dojdziesz do wniosku, że toniesz w jednym, to bez problemu powinieneś przeskoczyć na inny. Juniorzy są też poszukiwani, jak wszędzie.
  • Odpowiedz