Wpis z mikrobloga

@solutio konfederacja nie powiedziała ani nie ani tak jako jedni. Powiedzieli ze chcą zmienijszyc podatki tylko (chyba że mi uciekło coś to poprawcie).
Ale rykłem srogo jak usłyszałem ten tekst xddd
@solutio tak jak obiecywali że nie podniosą wieku emerytalnego na finiszu kampani prezydenckiej B. Komorowskiego, a później co było pamiętamy. Można popierać albo nie ten program 500+, ale PO nie można w nic uwierzyć....
@Baron_Al_von_PuciPusia nie prawda. Odpowiedzialnie zrobilby gdyby dali możliwość przejsćia na emeryturę po 40 latach pracy, ale i dalszym możliwym świadczeniu pracy, albo wprowadzili dyferencajcę przejścia na emeryturę ze względu na wykonywany zawód albo funkcję czy też np. Za pracę w warunkach nocy, świąt itp. (służby mundurowe w tym przypadku to patologia). W moik przypadku kiedy uczyłem się zaocznie w wieku 67 lat miałbym 48 lat pracy. To jest patologia i nieodpowiedzialność.
dziwne. Moim zdaniem znalazłoby się dużo osób, które by zagłosowały tylko i wyłącznie dlatego żeby ktoś zabrał 500+.

@etutuit: Ja bym głosował. W sumie to ostatnio zauważyłem, że nawet Konfederacja stara się omijać ten temat. Tzn. w wywiadach i debatach, które obejrzałem, przedstawiciele Konfederacji robią wszystko by nie padła z ich ust jasna deklaracja "Zlikwidujemy 500+".
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lancernik: myślę, że 3% by się uzbierało. Część partii o więcej nie walczy. Na przykład taki Korwin, bo przy 5% musiałby robić trochę więcej niż z siebie debila, a pewnie dużo więcej nie zarobi.