Wpis z mikrobloga

@rzuberbozy straszne samozaoranie, rzeczywiście.
Zrozum w końcu komuszku, że masz #!$%@?ć się od tego co obcy tobie ludzie robią z pieniędzmi, znaczy się, jak ktoś chce oddać innym to niech oddaje, chce kupić batonika to kupuje.
I ty sam swoimi pieniędzmi rozporządzaj jak chcesz, a, że wszędzie pokazujesz, że chcesz rozdawać, to droga wolna, ale z własnej kieszeni
@rzuberbozy już Ci wyżej mówiłem dlaczego cię nie #!$%@?. Dlatego, że każdy wg. Ciebie kto ma więcej niż średnia powinien oddać temu co ma mniej.

Tak czy inaczej widzę, że i tak jesteś trollem a twoje wypowiedzi są mało wnoszącym wysrywem. Baw się dobrze trollując na komunistę utopistę
Każdemu według potrzeb, każdemu według zdolności.

@rzuberbozy komu i jak to określić inaczej niż przez popyt i podaż?

To super, ale wiesz ze pan przedsiębiorca nie daje ci pełnej wartości twojej pracy i cie okrada?

No nie, bo płaci tak, jak obaj uzgodnili (lub jedna strona zgodziła się na uzgodnienia dtugiej). Niezależnie od tego, czy ktoś zarabia lub traci na przedsięwzięciu, to jednak ten ktoś płacić musi zgodnie z umową. Jeżeli umowa
@rzuberbozy: Co za #!$%@?... Na pewno mi bliżej do kapitalizmu niż socjalizmu, pieniądze odkładam z każdej pensji, odkąd tylko zaczęłam pracować, a że to było już ładnych parę lat temu to już i spory kapitał mam.
Oczywiście nie taki jak najbogatsi Forbesa, ale jak na mój wiek to jest naprawdę nieźle - i to jest właśnie piękne w kapitaliźmie, że jak pracujesz i tym mądrze zarządzasz, to po prostu masz, bez