Wpis z mikrobloga

@kajss: Mowisz o poczcie z office365? Nie wiem jak teraz, ale jakies 1,5 roku temu bezproblemowo mi to dzialalo. Przy czym fakt, nie wymagalo to w tym konkretnym przypadku dodatkowej autoryzacji przez jakas posrednia strone.
  • Odpowiedz
@kajss
@qarmin

Jak 1,5 roku temu Firefox zmigrował na nowy system wtyczek ja i wielu innych miało dwa wyjścia:
1. Czekać aż po x miesiącach mały % ulubionych wtyczek pojawi się pod nową wersję Firefox a dla reszty szukać zamienników wtyczek.
2. Albo chrzanić i z migrować na inną przeglądarkę - bo i tak człowiek musiał poświęcić czas na szukanie wtyczek, to lepiej to było zrobić pod
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Lukowski: teoretycznie masz rację a praktycznie mam na ff wszystkie wtyczki których potrzebuję. Thunderbird także tylko producent jednej kluczowej po latach zażądał kasy xD i cyk Evolution
  • Odpowiedz
@qarmin: używam już prawie 10 lat, tzn. odkąd mam więcej niż jedną skrzynkę, siła przyzwyczajenia, ale w sumie do moich zastosowań wystarczy w zupełności
  • Odpowiedz
  • 7
@qarmin: pomijając kwestie prywatności (bo Google, wiadomo) to bardzo dobry jest gmail. Też można podpiąć inne skrzynki, a nie trzeba klienta instalować. Z jakiego kompa byś wszedł, zawsze jesteś "u siebie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lukowski: FF 56b12 & TB 52.9.1 pozdrawia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przejście na webext samo w sobie nie było złym posunięciem. Fatalną decyzją było wyje&anie całego starego API bez dania jakiegokolwiek zamiennika funkcji XUL-a. Przeglądarka, której siłą jest społeczność modderska, nagle przestaje wspierać wtyczki. Tak jakby Ferrari sprzedawali bez silnika i gadali "masz co masz i radź sobie sam, a jak się nie podoba, to spadaj"
  • Odpowiedz
  • 2
@qarmin: gdyby tylko Thunderbird dało się zminimalizować do zasobnika (chodzi o miejsce przy zegarku czy tam na panelu w innych systemach). Wnerwia mnie, że korzystając z alt+tab ciągle mam go na liście.
  • Odpowiedz
@qarmin: Nie rozumiem jak można korzystać z klientów poczty, jak jest gmail. Wszystko zawsze dostępne z dowolnego komputera. Najważniejsze - etykiety, kolorki, plus wszystko co w normalnych Outlookach.
  • Odpowiedz
@Encepence2: Wątpię by firmy wymuszały korzystanie na pracownikach używanie emaili od konkretnego dostawcy, chyba, że sami posiadają własny mail.
W większości użytkownikami takich usług są osoby prywatne, firmy raczej takimi rzeczami się za bardzo nie chwalą.
Jedyne co udało mi się znaleźć to lista stąd - https://enlyft.com/tech/products/protonmail oraz prawdopodobnie sponsorzy i partnerzy(są na dole strony głównej protonmail.com) tacy jak Venture Mentoring, Deltalis, gongit, QuoVadis czy radware(pierwszy raz o nich słysze)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Encepence2: Ja tylko spotkałem się z tym, że firma albo miała swoje własne adresy mail(obowiązkowe oczywiście) albo maile były tworzone byle gdzie(gmail czy interia) a większość korespondencji była przekazywana przez Skype
  • Odpowiedz