Wpis z mikrobloga

i ten typ jest w gorących x D

https://www.wykop.pl/wpis/44100703/madki-ucza-sie-co-to-jest-inflacja-xd-madki-bekazp/

1. przedstawiłem argumenty że koszta rosły niezależnie od wprowadzanego socjalu
2. napisałem że 500+ obiektywnie stanowi zachodnie minimum, tylko jest droższe o 15mld zł
3. napisałem że polska ma pieniądze z podatków, oraz że nas stać na taki socjal że nasza gospodarka nie jest mniejsza od zachodniej tylko ma braki [gospodarka to nie samo methro i lekhthrofnie athomofe]

typo mnie obraził i zablokował

zgłosiłem go, piszę żeby post był widoczny nad jego wysr...ami

a i wykopki nie mają ŻADNEJ wiedzy

#madki #bekazpisu #heheszki #codziennadawkamadek #tvpis #bekazlewactwa
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dla dobra obywateli w budzecie powinno być jak najmniej pieniędzy, żeby wystarczyło na utrzymanie wojska i sądownictwa. Czym więcej pieniędzy będzie w budżecie to przeznaczą je na głupoty typu 500+ albo zwyczajnie rozkradną.

co za idiota XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@jacieniemog28: Ale ty bzdury w kółko powtarzasz. W Norwegii czy Austrii jest tej wielkości NOMINALNEJ dodatek na dzieci, wręcz niższy i dlatego odmawia się jego wypłaty teraz Polakom np. właśnie w Norwegii bo mają się zwracać o to do swojego kraju. A co dopiero % do zarobków czy wielkości ich gospodarki - wtedy wychodzi na to że ten ich dodatek to jak w PL 50zł max.

W dodatku rzucenie tylu (ponad
  • Odpowiedz
@Piwniczny_haker: bo inflacja wzrosła i na świecie, idź na czarną

Inflacja rośnie przez socjal i przez masowe dodrukowanie kasy bez pokrycia przez NBP

1. nigdy nie było aż takich wzrostów żywności i spożywki przez coś co stosowali
  • Odpowiedz
W dodatku rzucenie tylu (ponad 100) miliardów złotych to wprost interwencja na rynku konsumenckim aby:

a. nakręcać popyt wewnętrzny

b. pompować wskaźniki w tym głównie konsumpcje która stanowi główny motor wzrostu polskiego PKB

c. za absurdalnej wielkości pieniądze kupić prosty lud mimo równoczesnego plucia na lekarzy, nauczycieli itp. itd.

@
  • Odpowiedz
wy tak piszecie o tych zachodnich socjalach jakby oni byli tak samo biedni jak my, tylko że u nas właśnie koszta są globalne, a zarobki i niskie i brak pomocy socjalnej na łebka, oraz zwrotów podatkowych, NIC

o to chodzi, że u nas to jest i tak mus, nawet jakby ogarnąć system
  • Odpowiedz
w dużych firmach teraz wzrośną rachunki za prąd, a pis nic nie robi by temu zapobiec, tylko chrzani coś o węglu i neguje OZE, teraz LEDWO załatwili plany budowy elektrowni atmowej

pluję na platformę że rządzili ch0jowo i non stop zasłaniali się kryzysem i zaciskaniem pasa, przez to nie ma rozwoju jaki powinien być już od 2007
  • Odpowiedz
oni nawet częściowo nie próbowali łatać vatu z tego co wiem, do tego z tego co widziałem po wydatkach i wpływach mieli kasę na energetykę a wydawali ją na duperele
  • Odpowiedz
a z tymi firmami to chodzi mi o to że część kosztów dla klienta wzrośnie, ale generalnie to nie tak by utrudnić im byt, są promocje, jest bilans, są straty znane i nieznane itd. itd. itd. oni mają [ci duzi] miesięcznie ponad 8-50mln obrotu
  • Odpowiedz
jeśli kogoś dotkną koszta to mniejszych, ale dla dużych to jak machnąć ręką bo u nas i tak mało wydają nawet obecnie, prąd pójdzie w górę ale to znowu zbilansuje się z brakiem podatków czy innych kosztów znanych z zachodnich krajów, to jest matematyka szkoły podstawowej, ich to nie boli poza tym że źle to wygląda i nie rokuje dobrze
  • Odpowiedz