Wpis z mikrobloga

Ktoś orientuje się, ile się dochodzi do siebie po zabiegu usunięcia przepukliny kręgosłupa lędźwiowego?
Prawdopodobnie czeka mnie taki zabieg i jestem ciekawy ile będę leżał w domu.
#medycyna #mikrokoksy #rehabilitacja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Machas Zależy jaki rodzaj operacji. 2-3 tygodnie codziennego rehabu na cały core włącznie z poprzecznym, mm. dna miednicy i pośladkowymi, potem możesz zacząć bez szaleństw i z głową siłownię z przewagą maszyn z początku, a wielostawy od pustej sztangi
  • Odpowiedz
@Poemat: bardziej mi chodzi jaka przerwa nie do powrotu na siłownie a do powrotu do pracy. W pracy siedzę 8h dziennie więc to obciążenie dla tego odcinka. Orientujesz się może?
  • Odpowiedz
@Machas: Samo-zaleczenie bez operacji, przy odpowiednich ćwiczeniach (po odjęciu większości obciążenia, czyli raczej nici z pracy w standardzie) to od miesiąca do kilku miesięcy. Pracując w trybie siedzącym (na przyszłość) należy regularnie wstawać co chwilę (np. 15 min.) i przejść się kawałek. W domu to ja na piłce siedzę i gibam się na niej, oprócz regularnego wstawania.
  • Odpowiedz
@mtkc: n--------a tak, że muszę leki czasem brać przeciwbólowe. Chciałem to wyleczyć bez zabiegu, ale przy moim trybie siedzącym się nie da niestety.
  • Odpowiedz