Nie zapomnę miny koleżanki, której powiedziałem po ile zrzuta na #lpg. Zrobiliśmy ponad 360 km, i za gaz wyszło po 14,80 od głowy XDDDDD jechała ostatnio na tej trasie pociągiem, a jako że to było #pendolino, zapłaciła 75 zł ze zniżką studencką xD (normalny #!$%@? 150 zł XDDD)
@Luko: technologia idzie do przodu i teraz są już zbiorniki po 60l 70l i nawet 100l więc jak ma się samochód który nie pali 20l gazu na 100 km to można już tankować co 600 700 km. Rzadkie tankowanie to rzeczywiście na plus dla dizla
haha paczcie kupił za miljon ziko samochód i lpg tankuje no nie wytrzymie zaras hahaha
@Positano1: Nie zesraj się zielonka w tym temacie, bo ludzi których stać na zakup auta nawet za milion, nie będą jeździć na gazie, który jest utożsamiany z plebsem. To tak jak kupić sobie Rolexa i zmienić mu pasek na ten od Casio, żeby mniej się zużył. No ale co ty możesz o tym wiedzieć. XD
@wojtoon @pronter a wypalą się jak ktoś przyoszczędzi - patrz producent auta robiąc głowicę z gównolitu albo właściciel auta, który pojedzie do szopy wujka Gienka, bo on dobrze stroi, tak, że mało pali i zostaje hajs na więcej cebuli
Dodaj do tego dwa wałeczki z kołami zmiennych faz i ta twoja oszczędność to pół wartości auta. Ile kosztuje vanosik, mivec, v-tec...? Pewnie z 5 kafli od koła. A to nawet nie cały rozrząd.
I tak, wiem że są magicy co wprawiają nowe gniazda i docierają je papierem pińcetką. A potem płacz bo wypadły w #!$%@?.
@wojtoon: widzisz, tylko smak jazdy na LPG i benzynie jest taki sam :> na jedzeniu nie oszczędzam xD w swoich samochodach mam bardzo proste silniki. od kilku lat nie dzieje się kompletnie nic.
@pronter: Ale ja nie mówię o rozkraczeniu się pieca bo to zdarzenie losowe. Mam bardziej na myśli "sorry, dziś biorę na żądanie bo muszę kalibrować instalację - inaczej jutro w ogóle mi nie zapali".
Właśnie dlatego w moim sercu wolnossąca benzynka, długo nic i ropniak na pompie rotacyjnej, a potem jeszcze znowu długo nic i dopiero gaz.
Taka benzynka bez udziwnień (w manualu najlepiej) stanie dopiero jak korba pójdzie bokiem. Nie
Taka benzynka bez udziwnień (w manualu najlepiej) stanie dopiero jak korba pójdzie bokiem. Nie musisz nasłuchiwać co chwilę czy turbo nie śpiewa, czy klapki nie wpadają do cylindra, czy musisz zmienić olej (plus resztę bebechów) bo automat szarpie, czy musisz dwumas wymienić, czy na kalibrację jechać, czy na luzy jechać itd.
Wsiadasz rano czy zima czy lato, przekręcasz kluczyk i jedziesz.
@wojtoon: Ta benzynka brzmi jak wszystkie diesle jakie miałem ja
@wojtoon: Dziwne, od dwóch lat nic nie musiałem z instalacją robić, a coś takiego jak wymiana świec, filtrów czy olejów to powinno się robić mniej więcej raz do roku. Zależy jak dużo się jeździ :) Raz na rok strojenie plus taki pakiet i nie mam problemów :) Można trafić na kiepską instalacje LPG która dłużej stoi niż jeździ, ale na taki samochód każdy można trafić :)
@wojtoon: po założeniu nowej instalacji jedziesz z tzw. paszportem butli na przegląd, przy następnym nie powinni wymagać. A nawet jeśli to jedna kartka, nie cały segregator - tak samo jak musisz pamiętać teraz o zabraniu dowodu rejestracyjnego, bo nie sądzę, że takowy wozisz przy sobie. A butla ważna przez 10 lat i w tym czasie nic z nią nie robisz. A auto zdążysz 3 razy sprzedać w tym czasie. Świece i
pzdr dla wszystkich zwolenników ideologii LPG
#cebula #transport #bojowkalpg
@Positano1: Nie zesraj się zielonka w tym temacie, bo ludzi których stać na zakup auta nawet za milion, nie będą jeździć na gazie, który jest utożsamiany z plebsem. To tak jak kupić sobie Rolexa i zmienić mu pasek na ten od Casio, żeby mniej się zużył. No ale co ty możesz o tym wiedzieć. XD
@pronter a wypalą się jak ktoś przyoszczędzi - patrz producent auta robiąc głowicę z gównolitu albo właściciel auta, który pojedzie do szopy wujka Gienka, bo on dobrze stroi, tak, że mało pali i zostaje hajs na więcej cebuli
Taka tam głowica do #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodaj do tego dwa wałeczki z kołami zmiennych faz i ta twoja oszczędność to pół wartości auta. Ile kosztuje vanosik, mivec, v-tec...? Pewnie z 5 kafli od koła. A to nawet nie cały rozrząd.
I tak, wiem że są magicy co wprawiają nowe gniazda i docierają je papierem pińcetką. A potem płacz bo wypadły w #!$%@?.
O
ps. pierdziki 1.4 czy 1.8 to nie samochody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w swoich samochodach mam bardzo proste silniki. od kilku lat nie dzieje się kompletnie nic.
Ale ja nie mówię o rozkraczeniu się pieca bo to zdarzenie losowe. Mam bardziej na myśli "sorry, dziś biorę na żądanie bo muszę kalibrować instalację - inaczej jutro w ogóle mi nie zapali".
Właśnie dlatego w moim sercu wolnossąca benzynka, długo nic i ropniak na pompie rotacyjnej, a potem jeszcze znowu długo nic i dopiero gaz.
Taka benzynka bez udziwnień (w manualu najlepiej) stanie dopiero jak korba pójdzie bokiem. Nie
@wojtoon: Ta benzynka brzmi jak wszystkie diesle jakie miałem ja
Też mam takiego ropniaka, tylko zaczipowany bo się kręci do 7k obr. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raz na rok strojenie plus taki pakiet i nie mam problemów :)
Można trafić na kiepską instalacje LPG która dłużej stoi niż jeździ, ale na taki samochód każdy można trafić :)
A butla ważna przez 10 lat i w tym czasie nic z nią nie robisz. A auto zdążysz 3 razy sprzedać w tym czasie.
Świece i