Aktywne Wpisy

Hugolina +7
#niebieskiepaski
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to

Wrrronika +102
Mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu w czesci piwnicznej
Przez jakies 2 miesiace mialam szczury
Teraz mam ptsd
Nie dzialaly zywolapki [miesiac probowalam. Wlacznie tez z tym by chowac jedzenie i nigdy nie trzymac smieci w domu, by po prostu wyniosly sie z braku zywnosci], nie dzialaly pulapki
Przez jakies 2 miesiace mialam szczury
Teraz mam ptsd
Nie dzialaly zywolapki [miesiac probowalam. Wlacznie tez z tym by chowac jedzenie i nigdy nie trzymac smieci w domu, by po prostu wyniosly sie z braku zywnosci], nie dzialaly pulapki

#rower #googlemaps
źródło: comment_bJFDKwF1jAcc7M3jTRJz8Tsx5mAVtK8w.jpg
Pobierzźródło: comment_Nxk1pWU7b8SAcg7w4EXzgbcKCg93Xsqv.jpg
Pobierzwez sobie zobacz 4 pietrowy blok, on ma okolo 15 metrow. czyli ty, jakby przez cala tra ebylo lekko w gore to na starcie bylbys na poziomie parteru a na mecie na12 pietrze (okolo)
źródło: comment_pXFi8CgkfKe6eW1VSoNMvpDaPeamXEql.jpg
Pobierz@sargento Czyli przykładowo jadę na trasie 5km i mam +20m/-10m to po prostu mam od punktu startu np. 7m w górę, potem 2m w dół, następnie 3m w górę i dalej 1m w dół, dalej 5m w górę i 7m w dół, a na końcu już podjazd 5m i jestem na miejscu? Na tym to polega?
np jak jezdzisz na zwifcie to tam jest trasa alpe du zwift (road to sky)
ma niby 20 km i 1144m przewyzszenia w gore
niby duzo, ale jednak jak sie policzy to raptem 5.5%, czyli znosnie. ale jak sie zobaczy szczegoly to widac
@wykopowy_brukselek:
źródło: comment_XNLbTmPURh0MtAozLIRKM3UghfP0Ix3x.jpg
Pobierz@Arveit Fajnie, dzięki za odpowiedź, teraz już to rozumiem. A na koniec zapytam jak to jest (bo na endomondo jest coś podobnego ale nigdy na to nie zwracałem uwagi) i tam zaczynając wycieczkę w punkcie A i kończąc w punkcie A mam powiedzmy +59/-44? W każdym razie suma przewyższeń góra/dół nie jest równa, w zaczynając i kończąc w tym samym punkcie zdaje się że powinna? Błąd GPS, kiepskie mapy?
zalezy tez jak masz liczona wysokosc, zegarki np garmin ma barometr, telefon to pewno czyta z map jakos, ale nigdy nie wychodzi mi co do metra rowno
@wykopowy_brukselek Tak, bo wykres trasy łatwo zrozumieć, ale co oznaczają te wartości przy strzałkach tylko się domyślałem, teraz już wiem. Także dziękuję wam wszystkim panowie za wyjaśnienia i pomoc. Pozdrawiam.