Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie. Mechanik wymieniał mi klocki i tarcze hamulcowe w mojej maździe i po tym cały czas przy hamowaniu strasznie piszczy, nie do wytrzymania. Mechanik coś tam nasmarowal, ale nie pomogło i dalej piszczą.

Stwierdził, że klocki (albo tarcze już nie pamietam) są #!$%@? i że jak chce to wymieni mi na inne, ale ja mam za to zapłacić, a on da tamte to gwarancji i jeśli uznają to za tamte mi kase odda. Ja z kolei uważam, że mnie to nie interesuje kto zawinił i ma mi wymienić tak, aby wszystko działało, nie chce za nic dopłacać, on niech sobie odzyskuje kase tam gdzie kupuje te części.

Kto ma racje?

Jak coś to mam fakturę na firmę, na której jest „usługa wymiany klocków hamulcowych” i tak samo tarczy.

#mechanikasamochodowa #prawo #wroclaw #mazda
  • 23
@David_Wallace: kupiłeś gówno i sie rzucasz + masz FV na firme czyli firmę od części możesz cmoknąć w pompę, jeśli klocki i tarcze hamują - piszczenie to raczej wg producenta "tolerowana" wada. PS co on ci tam nasmarował, tarczę xDDD? Wez chociaz się dowiedz jak to wszystko działa mniej więcej - potem się bierz za pisanie posta.
Odwal sie od mechanika, serio, gość tu nie zawinił
@grucha_88: @David_Wallace: piszczenie klocków = zły montaż. Zawsze #!$%@? jego mać. A jak założone jest najtańsze twarde gówno to tym bardziej. Sportowe klocki piszczą ale kosztują krocie w porównaniu to stocków. Ceramiczne klocki na zwykłej tarczy nie piszczą, piszczą zestawy ceramiczno-węglowe.