Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie. Mechanik wymieniał mi klocki i tarcze hamulcowe w mojej maździe i po tym cały czas przy hamowaniu strasznie piszczy, nie do wytrzymania. Mechanik coś tam nasmarowal, ale nie pomogło i dalej piszczą.

Stwierdził, że klocki (albo tarcze już nie pamietam) są #!$%@? i że jak chce to wymieni mi na inne, ale ja mam za to zapłacić, a on da tamte to gwarancji i jeśli uznają to za tamte mi kase odda. Ja z kolei uważam, że mnie to nie interesuje kto zawinił i ma mi wymienić tak, aby wszystko działało, nie chce za nic dopłacać, on niech sobie odzyskuje kase tam gdzie kupuje te części.

Kto ma racje?

Jak coś to mam fakturę na firmę, na której jest „usługa wymiany klocków hamulcowych” i tak samo tarczy.

#mechanikasamochodowa #prawo #wroclaw #mazda
  • 23
@PanKracy582: Montowałem Bosche, TRW, Brembo, ATE, ABS a nawet ABE i nigdy nic nie piszczało. Takim pewnikiem na piszczenie byłby niebrandowane tarcze i klocki za 120zł za zestaw w ck ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jedyne co reklamowałem to krzywienie się tarcz (Boscha z resztą xD). Teraz na próbę zamontowałem Mikody z klockami Quaro i Tarcze rotinger z klockami Textar. I jedyny problem to szybki krzywienie ale zero
@David_Wallace: kupowanie tarcz i klockow to loteria i to nie wazne jakiej firmy. Nawet jak wezmiesz komplet bosh, trw to i tak moga piszczec i nie jest to wina zlego montazu. Sam przerabialem temat w kilku samochodach. U mnie zazwyczaj liczyli mniej za kolejne wymiany, piszczace zestawy zawsze byly uznawane na gwarancji i zwracali hajsy