Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrammarNazi: To jest chyba najlepsze, co można w tym kierunku zrobić. Ale nikt się do tego nie posunie, rozwiązałoby to zbyt wiele problemów- a Polacy przecież muszą mieć na co narzekać. Inaczej jeszcze zaczeliby interesować się polityką, zamiast kobiecymi macicami, no nie może tak być! :D
  • Odpowiedz
@GrammarNazi a co z ludźmi którzy pomimo zabezpieczenia znaleźli się w tej grupie pechowców i kobieta jest w ciąży w momencie gdyby sytuacja życiowa lub finansowa nie pozwala na wychowanie dziecka? Fundamentem jest wprowadzenie pojęcia kiedy płód można nazwać człowiekiem, a nie nieokreślonym zlepkiem komórek i do tego momentu akceptować zabieg aborcji na życzenie, po tym czasie pozostaje wizyta w czeskiej klinice i swoje własne sumienie. Ja z kolei jestem prawnikiem
  • Odpowiedz
@GrammarNazi: ale my wszyscy chcemy tak jak piszesz. Pro-aborcja to musi być jakiś straszny margines, pro-choice same zrobiłoby wszystko aby aborcja nie była potrzebna i wszyscy chcemy nie doprowadzać do takich sytuacji
  • Odpowiedz
@MirkobIog: Ale ja przecież napisałem, że aborcja powinna być dopuszczalna, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć wszystkich życiowych okoliczności. A państwo powinno działać tak i wspierać kobietę, aby nie uważała, że aborcja to jedyne wyjście. Ja osobiście bym się nie zdecydował na aborcję i pomimo, że uważam, że powinna być dopuszczalna, to nie oszukuje się, że "to zlepek komórek" itp. To jest człowiek i nie powinno się tego relatywizować,
  • Odpowiedz