Wpis z mikrobloga

Keczup z dawtony ma wiecej gramow poimdorow, polecam ;) ogolnie ma dobry sklad.


@noicoztego: i jak dla mnie smakuje dokladnie tak jak podgnite pomidory przetarte przez szmate od podlogi

Mowie to jako uzalezniony od keczupu, ogolnie jestem fanem posiadania paru rodzajow w zaleznosci od dania, do kielbasy z grilla albo frytek tylko fanex, na kanapki heinz albo dagoma kaszubski, do wpieprzania lyzka ze sloika kwidzyn ew. z braku powyzszego dopuszczam wloclawek/dworski,
@Nosradamo: Ten sam keczup to nie jest, bo daliby tę samą wartość odżywczą w tabeli. Wartość odżywcza się zmieniła, więc coś się musiało zmienić w recepturze.

@Gregor: Rozwiązuję zagadkę.

Pewnie uznali, że muszą zacząc dodawać konserwanty do produktu, no ale jest etykieta "bez konserwantów".

Dlatego robią przecier, #!$%@?ą do niego konserwanty i potem używają to w procesie produkcji keczupu. Konserwantów już dodawać nie trzeba bo trafiły do półproduktu.

@ereswude:
Bosz, tak to jest w dzisiejszych czasach jest, ludzie nie mają o niczym pojęcia i się udzialają, ketchup z przecieru być powinien i taki powinno się kupować, do jego produkcji zużyto więcej pomidorów, rozejść się