Wpis z mikrobloga

Autentycznie martwi mnie to, że pis wygra jesienne wybory. I mocno mnie to przejmuje, że r---------ą ten kraj do reszty. Mnie, osobę która nie jest w ogóle patriotą martwią takie rzeczy. Kiedy jakoś już w miarę wychodzę na prostą, uwolniłem się od prywaciarzy, zacząłem zarabiać troszkę lepiej, jakoś układam sobie życie, obudzę się za 10 lat w kraju pogrążonym w recesji i kompletnym upadku. K---a, nie chce mi się od nowa walczyć i w wieku 30 cz 40 lat pakować walizek, szlifować język i wyjeżdżać, zaczynając od nowa. Staruchy poumierają i w------e, ja w tym gównie będę się męczył i nawet tej berbeluchy się nie napije bo w niedziele albo po 22 jej nie kupie. To co się dzieje w tym kraju nie jest już wcale zabawne ;/

#oswiadczenie #zalesie #polityka
  • 223
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I mocno mnie to przejmuje, że r---------ą ten kraj do reszty.

@rzeznia22: a konkretnie co takiego zrobili?
Chodzi o wojsko na ulicach warszawy sprzątające guano trzaskowskiego ?
( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak na poważnie to co Ciebie tak colego martwi?
  • Odpowiedz
Chodzi o wojsko na ulicach warszawy sprzątające guano trzaskowskiego ?

( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak na poważnie to co Ciebie tak colego martwi?

@piastun: Może to, że wiem jakie mamy podatki w kraju, że nie mam co liczyć na emeryturę, że nie mam czasu zrobić swoich dzieci a łoże na cudze. Może to, że wiem jak wygląda służba zdrowia, oświata itd. To, że jestem dymany
  • Odpowiedz
Może to, że wiem jakie mamy podatki w kraju,

pytam bez ironii, poważnie ta wiedza jest jakaś utajniona, czy twoja branża działa na jakimś pograniczu prawa i ty balansujesz na krawędzi?

że nie mam co liczyć na emeryturę,

? nie wiem ile masz lat zakładam <45. zatem jeszcze czeka Ciebie 20lat pracy. Wówczas obecnych polityków już dawno nie będzie na świecie.

że
  • Odpowiedz
@piastun: Bardziej chyba chodzi o te „rożne pomysły” które wypływają do prasy co PiS chce robić z podatkami, gdzie chcąc myślec długoterminowo, np. o inwestycjach na 5-10 lat ciężko jest podjąć sensowna decyzje czy wykładać hajs czy spie*dalać z tego k--------u
  • Odpowiedz
  • 421
@piastun ile płacą za taki rozbudowany wpis? Nie wierzę, że można tak wyprać człowieka z logiki, żeby bronił tych idiotów. Propaganda w publicznej TV, zatrudnianie ludzi, które już dawno wymkneło się definicji nepotyzmu, r-------y system sądowniczy (ba, prawny- minister prokuratorem!), zmiany dla przedsiębiorców (split, białe listy, zmiany wprowadzane z dnia na dzień, zero odpowiedzialności US), całkiem położony obrót ziemią, powoływanie instytucji dla partyjnych kolegów za głupich na inne stanowiska (vidw Wody
  • Odpowiedz
Bardziej chyba chodzi o te „rożne pomysły” które wypływają do prasy co PiS chce robić z podatkami, ,

z tego co mi wiadomo to obniżyli o 1% jakiś podatek ale tobie pewnie chodzi o tą kiełbasę wyborczą 4k+?
Przecież podwyższanie minimalnej to jest cios w szarą strefę bo normą u januszy jest zarabianie minimalnej (bo tego i komornik nie ruszy i można jakieś mopsy wyżebrać) a reszta pod stołem. Rząd jaki by nie był nic z tego tematu nie ma więc ruch moim zdaniem jest dobry.
No chyba, że ktoś jeszcze wierzy w tej bajki, że zdrowy chłop 30-40lat zarabia na budowie minimalną krajową ( ͡° ͜ʖ ͡°) (ps nawet w budżetówce płacą ponad minimalną ehheheh :) )

gdzie chcąc myślec długoterminowo, np. o inwestycjach na 5-10 lat ciężko jest podjąć sensowna decyzje czy wykładać hajs czy
  • Odpowiedz
le płacą za taki rozbudowany wpis?

0cbln ale chętnie bym coś dostał. Jak masz kontakt to podaj na PM.

Nie wierzę, że można tak wyprać człowieka z logiki, żeby bronił tych idiotów.

o moją logikę się nie martw colego. Jeżeli jesteś osobą inteligentną ( ͡° ͜ʖ ͡°) to zacytuj moje wpisy w którym miejscu broniłem "tych idiotów" i ta "obrona" była
  • Odpowiedz
@rzeznia22: Mam identyczne odczucia. Stary karakan umrze za 10 lat a my zostaniemy jako społeczeństwo z tym smierdzącym gównem które chce na zaserwować teraz Pan Prezes.
  • Odpowiedz
@rzeznia22: ziomeczku dlaczego sobie nie pojedziesz za granice, pracowac w takiej np Belgii? Zaplacisz 40%: podatku od swojej pracy, bedziesz fundowal zycie arabowi i jego calej rodzinie. A jak bedziesz mial pracownika, to pojdzie do swojego marokanskiego lekarza na rogu i dostanie zwolnienie lekarskie na pol roku. A sprobuj mu cos powiedziec to zaraz Ci sie wezmie zwiazek zawodowy za dupe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
: a konkretnie co takiego zrobili?

@piastun: ty tak na poważnie, trolujesz, jesteś bezrobotny, nie skończyłeś gimbazy jeszcze czy po prostu jesteś debilem?
  • Odpowiedz
@damw: może i jestem debilem, dlatego obowiązkiem oświeconego jest wytłumaczyc pi razy drzwi.
dzięki twojej pracy u podstaw, może uda mi się zrozumieć tego czego nie widzę.
  • Odpowiedz