Wpis z mikrobloga

@typiara_z_wykopa: Byłem w tym miejscu. Kupiłem na próbę jakieś 2 majonezy o obniżonej zawartości cukru w kerfurze na dziale dla diabetyków. Oba były paskudne, niezjadliwe wręcz, a jeszcze pioruńsko drogie. Doszedłem do wniosku, że mam to w dupie i jadę na zwykłym majonezie, przecież nie jem całego słoika na raz.
  • Odpowiedz
@typiara_z_wykopa: Szklanka oleju, jedno całe jajo dokładnie umyte w gorącej wodzie względnie przelane wrzątkiem ale uwaga bo się ścina białko, duża łyżka musztardy dijon. Wąskie naczynie, blender pionowy i na średnich obrotach jedziesz od dna do wierzchu (uprzednio wszytko oczywiście do tego naczynia wrzuciwszy). w 2 minuty masz majonez jak złoto.
  • Odpowiedz