Aktywne Wpisy

SunnO +91
Witam szanowne Mirko.
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810
Pobierz
credenss +33
źródło: 1000038385
Pobierz

Wydaje mi się, że projekt nie ma dostępu do mysql.
Poszukuję rozwiązania, znajdzie się dobra duszyczka aby pomóc?
SQLSTATE[HY000] [2054] The server requested authentication method unknown to the client
[PDOException]
PDO::_construct(): The server requested authentication method unknown to the client [cachingsha2_password]
#php #doctrine #mysql
default_authentication_pluginzauth_socketnamysql_native_passwordalbo utworzyć nowego usera w taki sposób:
CREATE USER 'user'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_passwordBY 'password';
FLUSH PRIVILEGES;ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)
W my.cfg nie znalazłem pola defaultauthenticationplugin czy chodziło o jakiś config w Symfony? .env i doctrine.yaml również są pozbawione takich pól.
mysql --user=root --passwordlub
mysql --user=rootto co dostajesz?
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)
w my.configu jest moje hasło.
@Rogalwpiekarniku: A domyślasz się może czemu zmienił się błąd bez zmiany
default_authentication_plugin?1045 wyrzuca przy próbie użycia sql w dowolnym terminalu
Te pierwsze podczas próby użycia Doctrine do zbudowania bazy danych
mysqld daje jeszcze InnoDB: Unable to lock ./ibdata1 error: 35
Komentarz usunięty przez autora
https://community.jaspersoft.com/wiki/uninstall-mysql-mac-os-x
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/osx-installation.html
Przystąpię do czynności z twoich linków.
Dzięki za pomoc.
W połowie linka z jaspersoftu jest plik, którego nie znam:
edit /etc/hostconfig and remove the line MYSQLCOM=-YES-