Wpis z mikrobloga

Moi drodzy, jestem tu nowy.
Chciałem schudnąć na rowerze.
Czy jest mi w stanie powiedzieć co ile dni jeździć, i czy takie parametry są ok:
Średnie tętno: 160
Średnia Prędkość: 21km/h
Czas treningu: 1h 15 min
Dystans: 26km.
PS. Nie chce schudnąć dużo, jakieś 4/5 kg.
Do tej pory nie miałem żadnej dodatkowej aktywności ruchowej.
#rower #mirkokoksy
  • 20
@shaelix92: Policz ile jesz kalorii przez cały dzień, przez 7 dni w tygodniu i czy masz duże wachania.
Następnie policz ile potrzebujesz kalorii i jaką masz nadwyżkę.
Jazda rowerem przez godzine z taką prędkością to 500-600 kalorii czyli tyle ile deficyt na którym można fajnie zrzucać. Jednak bez pilnowania michy raczej słabo to widzę.
@shaelix92:
Jeśli chcesz schudnąć to olej tętna i inne duperele. Skup się na misce: Skoro po prostu dokładasz rower to pilnuj żeby przypadkiem nie zacząć jeść więcej niż dotychczas. Waga sama spadnie.

Do robienia mięśni przy jednoczesnym spalaniu najlepiej będzie pojeździć według wytycznych HIIT. Na początku nie przesadzaj z maksymalnym wysiłkiem - polecam po prostu wybrać sobie pagórkowaty teren i jeździć jak droga podpowiada (ostro pedałujesz pod górkę, lekko z górki),
@galonim: tyle czasu dziennie nie mam
@Aramil: Już zrezygnowałem z fast foodów typu kebab, dołożyłem aktywność.
Usłyszałem tylko od kolegi z pracy (który chodzi długo na siłownie) , że na beztlenowym treningu sie nie chudnie... z tąd te moje wątpliwości.
@shaelix92:
Nie "nie chudnie", tylko jego potencjał zbijania masy jest nieco niższy (bo mięśnie rosną i chcą papu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Chudniesz tylko i wyłącznie od bilansu kalorycznego. Jeśli robisz tylko lekką rekompozycję, a nie dążysz do zostania wiesza...modelem czy innych takich to nie ma co przejmować się takim gadaniem.

@Aramil: Już zrezygnowałem z fast foodów typu kebab, dołożyłem aktywność.

Dobrze radzę: jeśli chcesz
Usłyszałem tylko od kolegi z pracy (który chodzi długo na siłownie) , że na beztlenowym treningu sie nie chudnie... z tąd te moje wątpliwości.

@shaelix92: Pierololo. Od każdego treningu w końcu schudniesz o ile będziesz na ujemnym bilansie kalorycznym.
Co polecam w Twoim przypadku? Zacznij jeździć, nie jedz śmieciowego żarcia i obserwuj. Jak nic nie zacznie spadać to będziesz musiał zacząć liczyć kalorie. Ustalić swoje zapotrzebowanie i zabawić się z kalkulatorem
@Wycu91: przez ostatnie 5 dni zrzuciłem 0,5kg, ważyłem się codziennie, i 100g mniej każdego dnia (ważyłem się o tej samej porze, po oczywistych czynnościach, aby pomiar był jak najbardziej prawdziwy).