Aktywne Wpisy

harold97 +515
Stało się to co #blacpill mówił od początku
Normictwo wtedy gadało coś o miłości, że w końcu znalazł swoja lubą na całe życie
#!$%@? prawda XD zawsze chodzi o kasę
#blackpill #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #p0lka
Normictwo wtedy gadało coś o miłości, że w końcu znalazł swoja lubą na całe życie
#!$%@? prawda XD zawsze chodzi o kasę
#blackpill #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #p0lka

mexicofan +157
Zastanawiało was kiedyś skąd brali się volksdojcze i szmalcownicy? Tu macie jednego. Zapraszam do dyskusji.
#popaswpieprz #raportzpanstwasrodka
#popaswpieprz #raportzpanstwasrodka

Ok, żarty na bok. Nie rozumiem tego co dzieję się od ponad tygodnia na temat cyberpunka. Najpierw była wielka afera z dupy, gdzie anony z internetu nie mogły znieść informacji, że z gry usunięto litery M/K określające płeć gracza. To tak jakby bez wielkiego napisu „jestem MĘŻCZYZNĄ”, gracz miał wątpliwość co do swojej płci, pomimo stworzenia wielkiego chada z głosem Mike’a Podsmitha.
Następnie pokazano fragment rozgrywki i znowu pojawiły się płacze, ze gra wygląda jak sprzed 10 lat. Nie wiem czy pamiętacie, ale przy premierze wiedźmina 3 była jeszcze większa afera, że gra wygląda jak jakiś Gothic lub jeszcze gorzej. A okazało się, że dostaliśmy jedną z najładniejszych gier z otwartym światek, która nadal po 4 latach cieczy oko i zalicza się do czołówki pod względem grafiki. Dużo osób narzeka też na sam gameplay. Po pierwsze ciężko jest jednoznacznie powiedzieć czy jest dobry czy zły. Do tego trzeba samemu zagrać, ale nawet jeśli założymy, że rozgrywka będzie słaba to dalej trzeba mieć na uwadze, że Redzi robią przede wszystkim fabularną grę RPG z otwartym światem. A co do takich kwestii jak fabuła, dialogi, postacie czy świat gry to jestem spokojny, bo grając we wszystkie gry CDPR nigdy się nie zawiodłem na tych aspektach.
Ostatnia kwestia to usunięcie TPP na rzecz FPP. Tu znowu muszę Was prosić o sięgnięcie pamięcią do zeszłorocznego gameplayu. Według mnie to co pokazano w pierwszej osobie, dla przykładu wizyta u Ripper docka lub w siedzibie gangu maelstrom było jednymi z najlepszych scenek w historii gamingu, bijąc o klasę wszystkie inne cutscenki trzecioosobowe. Jeżeli tak mają wyglądać przerywniki w grach w pierwszej osobie, to przyjmują to rozwiązanie z uśmiechem na twarzy.
W sumie jeżeli miałbym podać jeden błąd, który popełnili Redzi, to pokazanie gameplayu w zeszłym roku. Gdyby zastosowali taktykę Rockstaru, gdzie przedstawiono jedynie 10 min rozgrywki i to jakieś 2 miesiące przed premierą to nikt by się nie mógł przyczepić, że to lub owo zostało usunięte lub zmienione. A trzeba pamiętać, że branża gier charakteryzuje się iteracyjną pracą i wiele rozwiązań zostaje w trakcie prac zmieniane lub całkowicie usunięte. To jest całkowicie normalne i nie należy za to palić na stosie twórców.
Podsumowując nie mam pojęcia czy gra będzie tak samo dobra jak wiedźmin, lepsza lub gorsza, ale jestem pewien, że będę się świetnie bawić ogrywając ją. Mam też prośbę o większe zaufanie do twórców, bo wydaje mi się, że kilkaset specjalistów pracujących nad grą od wielu lat, ma większe pojęcie jak należy tworzyć grę niż grupa anonów z internetu, która przedstawią swoją wizję gry na zasadzie „bo tak mi się bardziej podoba”.
#cyberpunk2077