Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bobonobo: @kvoka: Mi udało się przeczytać ze zrozumieniem. Styl właśnie taki bardziej suchy i bez emocji pasuje do i tak emocjonującej historii. Ochładza wręcz odbiór opisywanego przypadku.
  • Odpowiedz
@kvoka: W jaki sposób skazani na dożywocie mają wypłacić zadośćuczynienie, w tym przypadku 150 000 PLN? Zakładam że ten typ nie ma żadnego majątku. Musi pracować w więzieniu? A co jak nie zapłaci?
  • Odpowiedz
@blukotek: nie chodzi mi o brak emocji. Czuję, że tekst jest źle napisany stylistycznie. Chodzi o rytm, liczbę sylab w zdaniu itp. Takie, rzeczy są bardzo ważne w pisaniu.
To wszystko jest ultrasubiektywne, więc może po prostu się nie znam.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kvoka: ej, ale to Ciebie tam zacytował, a nie "Nad Niemnem". ;) A to zdanie wcale nie jest słabe, może tylko średnio pasuje do reszty tekstu. To, co wkleił zielonka, to spoko porada, ale wydaje mi się, że w obecnej formie Twoich wpisów nie ma miejsca na takie zabawy. Co innego opisywać historię z perspektywy świadka wydarzeń, a co innego opowiadać na podstawie przeczytanych pism z sądu.
  • Odpowiedz
@kvoka widzę ktoś tam na początku szczekał że nie da się tego czytać.
Mi się bardzo dobrze czyta Twoje wpisy, jak nie mam czasu czytać na bieżąco, dodaje sobie do ulubionych i czytam w wolnych chwilach. Czekam na kolejne wpisy ʕʔ
  • Odpowiedz