Aktywne Wpisy
Qontrol +62
Znalazłem w garażu z 5 pudeł z płytami CD.
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Plonacawyplata +547
Od 2 latach jestem na emigracji w #kanada właśnie jestem w trakcie rozpoczęcia budowy domu i tak sobie pomyślałem, że może byłby ktoś zainteresowany jak przebiega tutaj cały ten proces. Jak wyglądają koszty, krok po kroku spotkania z deweloperemi, projektantami, wykonawcami itd. Cały proces powinien zakończyć się za jakieś 5-6 miesięcy więc mógłbym krok po kroku wrzucać Wam aktualizację jak z dziury powstaje nasz wymarzony dom z kartonu.
#emigracja #dom #budownictwo #
#emigracja #dom #budownictwo #
#depresja
Komentarz usunięty przez autora
W czasie studiów jeden z profesorów zawsze powtarzał, że jeśli chcesz czegokolwiek dla siebie w życiu to "dupa z betonu bo dostaniesz niezliczoną ilość kopniaków i zawsze do przodu".
Nie przejmuj się, dzisiaj jest dzień,
@MassFett: może lata temu ale nie dzisiaj xD wiadomo, że milionowe fortuny są (w 99%) poza zasięgiem kogoś, kto się nie urodzil jako syn milionera, ale wystarczy popatrzeć ile dzisiaj potrafi zarobić gość w
w 99.99999% potrzebujesz plecow w postaci rodziny.
Bycie programista jest pewna furtka by zrobic fortune bez pieniedzy na starcie (np. taki Facebook)
A chcesz otworzyc DG w postaci sklepu ? Nope. potrzebujesz plecow. Spytaj sie Bezosa i jego Amazon. On od pucybuta nie zaczynal
Teraz Twoja sytuacja jest #!$%@?, znalazłaś się przy ścianie, jak rozumiem związek też trzeszczy, więc ciężko myśleć o przyszłości, kiedy wokół wszystko się sypie..
To co przeszłaś jest teraz składnikiem aktualnego doświadczenia, prawdopodobnie wiesz, dlaczego jest teraz jak jest (jeśli nie wiesz, to przeanalizuj, zapisz). Wiesz już, co w twoim przypadku nie działa, poszukaj może czegoś co może zadziałać. Może nie od razu kolejny biznes, może Januszex jest dobrym miejscem
@MassFett: tzn kto o tym mówi? Jak nie masz kondycji to nie idziesz wspinać się w Himalaje, jak nie masz pleców to bierzesz się za biznes, w którym masz szanse coś osiągnąć, a nie skaczesz goły i wesoły i płaczesz, że poniosłeś klęskę i to wszystko przez bananów, którzy wszystko mają od rodziców
@marzeniec: dwa lata to #!$%@?! jesteś bogatsza w doświadczenia o prowadzenie i upadek własnego biznesu, mało kto może się pochwalić takim expem. masz jeszcze mnóstwo czasu, głowa do góry.
cały czas to słysze, ze sie nie uda, że coś hehe słabo idzie, idz do normlanej pracy, bo co to za praca?
@marzeniec: No nie wiem czy "detailing" to taki słaby rynek, powiem z mojego życiowego przykładu. Auto odebrane z salonu prosto pojechało do takiego serwisu, folia bezbarwna, detaling wnętrza, jakieś drobne poprawki po "fabryce" wyniosło mnie około 10 tysięcy złotych. Oczywiście że auto proporcjonalnie drogie do takiego zabezpieczenia ale zdziwiło mnie to że trudno było się nawet do nich dostać (pełny kalendarz). Nie wiem ile kosztuje sam materiał