Wpis z mikrobloga

2 warjaty juz po przeglądzie i wszelakich pieszczorach. Gotowe na Czarnigórską wyprawę aby zjeść wszystkie burki xD (Start w piątek)

Dziś w DR było:
-poprawienie przedniej opony bo nie wskoczyła do końca na rant. Po ściągnięciu z rantu, przesmarowaniu pastą do opon i napompowaniu na 5 bar wskoczyła idealnie,
-zabawy z kablami od ładowarki na xgripie, zapalniczki i grzanych manetek. Na to zeszło najwięcej czasu,
-poprawa przewodów paliwowych aby dziwnie nie wisiały,
-wymiana klocków z tyłu,
-prowadzenie kabla z olejarki,
- wymiana świecy,
-dodanie kilku odblasków nalepianych 3M aby był obrys i moto było lepiej widoczne w nocy,
- dodanie miśka na kierownicę aby nawigował jak gps padnie.

#dr350 #xr400 #motocykle #motoryzacja #motomirko #enduro
DMMotoAdventures - 2 warjaty juz po przeglądzie i wszelakich pieszczorach. Gotowe na ...

źródło: comment_M5LlZXtdaVlJvPryDu2rHzDRt9f0AII1.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dawid131: Jest taka jazda "trochę" upierdliwa, ale to dopiero 5 sezon, więc jeszcze można się pokręcić dojazdówkami na kołach i nie nudzi to tak bardzo. Ostatnio wakacje wybieram po 3tyg, więc jest dużo czasu na dojazd, kręcenie się w miejscu docelowym, trekking oraz plażing.
W przypadku 2tygodni taki dojazd trwa stanowczo za długo i taki busik/przyczepka oraz jazda w trybie zmianowym jest bardzo dobrym pomysłem.
Zobaczymy co przyniosą kolejne lata.
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn nie wiem jak mówią :D Eksploatacja pod względem prostoty tych motocykli jest mega przyjemna. Chwila i motocykle są rozebrane z plastików, zbiornika i masz dostęp do wszystkiego. W XR serwisówka mówi o wymianie oleju co 1-1,5kkm ... tylko to jest mowa o cioraniu w terenie i olej z poprzedniej epoki. Z tego co czytałem to takich moto używają jako duale w stanach dość często i sobie chwalą. Zobaczymy jak będzie
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn generalnie remont w XR był 3 lata temu na 7k PLN - ale to od malowania ramy po całkowite rozkręcenie silnika. Od tego czasu nalatane było lekko ponad 700km.

W DR silnik kręci się od 93 roku i ma nabite coś ponad 30k. Na 95% piec nie był rozkręcany (DR ściągnięta z Austrii w stanie nie odpala - okazało się że przez CDI, fajkę świecy i gaźnik). Po ściągnięciu dekla
  • Odpowiedz