Wpis z mikrobloga

Nieźle się porobiło w #telefony PhoneBuff jest kanałem który przeprowadza testy szybkości telefonów, najczęściej flagowych ale wiadomo że najciekawsze to #android vs #ios ( ͡° ͜ʖ ͡°) I stało się coś ciekawego. Pierwszą rundę która polega na szybkości uruchamiania aplikacji zawsze wygrywał #iphone ale nie tak że wygrywał, iPhone zawsze miażdżył w pierwszej rundzie androidy... aż do teraz. Pierwszy raz od 5 lat jak prowadzi te testy android pokonał #apple a dokładnie #samsung Galaxy Note 10 i wygrał wszystkie 2 rundy. Albo iPhone spowolnił albo android przyśpieszył, w każdym bądź razie gratulacje #bojowkaandroid ( ͡ ͜ʖ ͡)

#apple #bojowkaios #smartfon
TheFlashes - !Uwaga, będzie nerdowo
Nieźle się porobiło w #telefony PhoneBuff jest k...
  • 24
@TheFlashes: no zawsze, wręcz jeszcze jedna generacja wstecz nawiązywała walkę z topką androida. jak sam piszesz zresztą, pierwszy taki wynik androida. no ale warto zaznaczyć że akurat note10+ to wyjątkowo mocno dopakowana bestia nawet jak na standardy flagowców
@TheFlashes
@mavon

I tak user experience jest na iPhonie o wiele bardziej płynniejszy, miałem s10 przez dzień na protestowanie i Xr, i na tym S10 widać było mikro ścięcia przy bardzo szybkim przełączaniu aplikacji

Jestem pewny że po kilku miesiącach użytkowania Samsunga już nie będzie tak ciekawie
@zmasowanyatak miałem nówkę S10 i iPhona Xr, i na tym S10 dalo się zauważyć mikro ścięcia animacji, więc chyba jednak

Mam LG g6 który może nie był ultra flagowcem jak note 10, ale też był z wyższej półki 2 lata temu, a obecnie tak muli, że się nie da praktycznie z niego korzystać
@TheFlashes: Imo te testy są kompletnie useles różnice są w sekundach a poza tym nikt nie korzysta z 20 aplikacji jednocześnie jak na moje wszystkie flagowce będą spełniały oczekiwania ludzi i powinni jedynie kierować się upodobaniami takimi jak wygląd czy systemem operacyjnym jaki bardziej im odpowiada bo koniec końców to i tak prawie to samo