Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +97
Na co wydajecie? Dużo wam zostaje?
Ja mam 17 lat, i myśle że nawet gdybym robił w januszexie za 1500zł miesięczne, to zupełnie by mi starczało, nawet sporo by zostawało.
Zakładając że mieszkałbym z matką i dokładał się do rachunków (prąd, internet itp.) i zakupów.
miesięcznie na rachunki wydawałbym ok. 180zł, zakupy 350zł, 40zł abonamenty, bilety 100zł, higena 50zł = 720zł
I zostawałoby mi 780zł na a-----l, jakieś ciuchy, elektronikę i wyjścia gdzieś.
To dużo, czy poprostu za młody jestem?
#pracbaza #zarobki #januszex #pytanie
Komentarz usunięty przez autora
@ScarySlender:
zakupy 350zł
To ledwo 10 zł za dzień - 2 serki wiejskie i już masz 5 zł xD
Tylko połowę zakupów bym robił ;)
350zł na jedzenie to bardzo mało. Ja wydaję prawie dwa razy tyle, a wcale nie jem dużo i nie są to jakieś rarytasy (no może od czasu do czasu). Na mieście jadam może z raz w miesiacu.
@ScarySlender: pewnie tak, jak mieszkasz z rodzicami to nawet sporo ci zostanei bo 1500
Komentarz usunięty przez autora
@r00kie nie bardzo obchodzi mnie presja społeczna, wręcz lubie robić odwrotnie
Samo jedzenie na mieście potrafi wciągnąć te 1500/miesiąc
Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.
Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.
Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa