Nie rozumiem jak można samobójców nazywać ludźmi słabymi, nawet #!$%@? nie wiecie ile odwagi trzeba by się #!$%@?ć. Próbowałem kilka razy i zawsze na minuty przed rezygnowałem, strach przed śmiercią był zbyt duży.
Myślicie, że taki Oskarek z dobrego domu miałby wystarczająco jaj by się #!$%@?ć? No właśnie.
@OverEmotional po prostu chodzi o to, że z perspektywy osoby zdrowej samobójstwo postrzegane jest jako poddanie się i rezygnacja z walki o siebie. Jesteś pod kontrolą psychiatry?
@OverEmotional: Zgadzam się, aby popełnić samobójstwo trzeba przełamać instynkt, który wytwarzał się u nas przez tysiące lat, instynkt przetrwania. Do samobója trzeba wręcz tytanicznej odwagi.. I tak nie popieram, jedni proszę o życie, drudzy je sobie odbierają...
@OverEmotional: Według waszych kryteriów pewnie jestem z dobrego domu. Moi rodzice mieli duzo pieniędzy, ale są okropnymi ludźmi. Dzisiaj nie mam z nimi minimalny kontakt i nie uwazam ich za rodzinę, ale faktem jest, że ich zamożność dała mi calkiem dobry start. Prpblem leży w tym, że przez strasznie zniszczoną psychikę nie byłem w stanie wykorzystac tych możliwosci. Przemoc fizyczna i psychiczna, w tym molestowanie, ciągną się za mną do teraz.
@29018hdas9d Jestem po depresji i mówię tak. Z perspektywy tych kilku lat, które minęły od tamtego czasu, widzę, że to była słabość psychiczna. Nieradzenie sobie ze sobą, a przy tym choroba egoizmu, bo koncentrowania się na sobie i swoich negatywnych emocjach. Współczuję wszystkim chorym, bo ciężko zrozumieć wtedy swoje położenie, ale bez tego, wyzdrowienie raczej nie jest możliwe. Smuci mnie, gdy widzę, jak osoby chore lub częściej chyba symulujące depresję, robią sobie
@POKEMON1: trzeba choroby psychicznej, a nie żadnej tytanicznej odwagi. Tytanicznej odwagi to trzeba żeby żyć zdając sobie sprawę jakim syfem jest ten świat.
Nikt zdrowy psychicznie nie strzela samobója, super odważni tym bardziej.
Czemu tyle osób z tagu ogląda F1 na Viaplay, skoro roczny sub wychodzi tam w promocji 528 zł, a F1 TV PRO 50 eur, czyli obecnie jakieś 235 zł? Oglądacie też inne seriale na Viaplay, czy chcecie po prostu polską transmisję? #f1 #viaplay #viaplayf1
Myślicie, że taki Oskarek z dobrego domu miałby wystarczająco jaj by się #!$%@?ć? No właśnie.
#depresja
#przegryw
@WypadlemZKajaka: Nie ma czegoś takiego jak "zdrowa osoba".
I tak nie popieram, jedni proszę o życie, drudzy je sobie odbierają...
Komentarz usunięty przez autora
#!$%@? się to zwyczajna ucieczka easy Way out
@POKEMON1: trzeba choroby psychicznej, a nie żadnej tytanicznej odwagi. Tytanicznej odwagi to trzeba żeby żyć zdając sobie sprawę jakim syfem jest ten świat.
Nikt zdrowy psychicznie nie strzela samobója, super odważni tym bardziej.