Wpis z mikrobloga

@brass: w pierwszym trymestrze kobieta przechodzi gigantyczne zmiany hormonalne (wtedy warto ustępować, szczególnie jak robi się słabo), a później to różnie - jedne wolą stać, bo ciężko im sie zginać do siadania, innym ciąży te dodatkowe kilka-kilkanaście kilo, i np kolana siadają, po nie suplementowała wapnia i płód wyssał z jej kości (mojej żonie się to przy karmieniu zrobiło)
  • Odpowiedz
  • 0
@bettydraper sama woda lub szare mydło. Płyny zaburzaja naturalną florę bakteryjną, poza tym zwykle jak się je stosuje to w dużych ilościach. Ja od 5 lat używam szarego mydła i naprawdę polecam, żadnych problemów.
  • Odpowiedz
jeśli by zasłabła, a jest w jeszcze niewidocznej ciąży, to ratownik jest w stanie zareagować w odpowiedni sposób, gdyby była nieprzytomna.

@nicari: Nie, nie jest, nikt na jakieś przypinki nie będzie zwracał uwagi, tak jak nikt nie pyta ofiary wypadku, czy czasem nie jest świadkiem Jehowy i czy nie powinno mu się pozwolić wykitować w rowie, bo wiara zabrania im przetaczania krwi.
  • Odpowiedz
Mikro ma kompletnie zryta banie na temat kobiet w ciazy. Na codzien strasznie draznia mnie typowe madki to taka zawieszka to w cholere przydatna sprawa, chociaz by po to zeby ustapic miejsca takiej osobie w transporcie publicznym. W Londynie widze je w metrze czy autobusach, a i swoja dziewczyne poprosilem zeby taka nosila jak byla w ciazy zeby nie musiala stac jak jechala do pracy. Z kazdym dnien coraz bardziej sie przekonuje
  • Odpowiedz
W Japonii takie znaczki są wydawane kobietom z automatu (dzięki temu mają np. prawo do korzystania z "uprzywilejowanych" siedzeń w metrze).
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
jak chodziłem do liceum kilka lat temu to uczyła tam wuefistka w ciąży, która prawie do samego porodu ćwiczyła razem z dziewczynami. Także to by było na tyle jeśli chodzi o konieczność odpoczynku.
@DziobakApokalipsy_: każdy przypadek jest indywidualny. Też myślałem jak Ty "hehe, udają bo nie chcą pracować" do momentu aż w ciążę zaszła moja żona. Dopiero teraz w 3 miesiącu jako tako dobrze się czuje, bo dotychczas to było
  • Odpowiedz
@CytrynowySorbet uważam, że lekarze nadużywają zwolnień dla ciężarnych, a z drugiej strony kobiety wykorzystują ciąże jak dobry pretekst do odpoczynku w domu. To jest problem. Jeśli jakaś nie może pracować, to oczywistym jest, że należy jej się zwolnienie. Ale realnie takich jest mniejszość. Reszta powinna pracować, bo potem płaczą, że mają niskie emerytury i pracodawcy nie chcą ich zatrudniać.
  • Odpowiedz