Wpis z mikrobloga

@tre33: a teraz powiedz mi, czy wziąłeś jedna sztukę i poszedłeś do kasy? Tak samo w tesco, lidlu i innych marketach sa dwupaki a za kazdym razem jak mam ochotę biorę jedna sztukę. Zwłaszcza w biedrze
@BillyGugu: Mistrzu, tak jak pisałem. Chciałem jedną butelkę. Można tylko dwupak.
W Tesco, Lidlu itd możesz dwupak, zgrzewkę ale nikt nie broni kupić jednej sztuki. Albo przynajmniej była by informacja że artykuł sprzedawany tylko tak. A nie zabierają przy kasie i tyle.

Nie jest to sprawa życia i śmierci ale trochę #!$%@?, jak dodasz mała przerwę na spacerze na łyka, kolejkę itd.
@tre33: Normalna promocja, często tak jest xD Zwróć uwagę na opakowanie, jest zrobione tak, żeby sprzedawać to w dwupaku. To tak jakbyś kupował parówki i chciał wyjąć tylko jedną z opakowania i ją kupić ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Alex_mski: #uja mi promocja, jak nie można kupić bez niej?!

Dobra, można. Możesz kupić jeden dwupak bez promocji, promocja dopiero od 2x dwupak. Ale chyba wiesz o co mi chodzi.
@tre33: a hak masz zgrzewkę 6cio butelkowa kazdego napoju to znaczy, ze nie mozesz jednej wyjąć i pójść do kasy?
Jeszcze raz ci pisze: jak widze takie promocje a mam ochote na jedną to biore jedna i ide do kasy... a nie wylewam zale na wykopu, taki troche nieporadny jesteś ()
@Alex_mski: nie za sztukę. Sztuka to dwupak. Przy kasie informują że kod z butelki nie wejdzie.

Mam gdzieś promocję. Chciałem kupić butelkę picia. W Biedronce bywam raz na rok. Już wiem czemu.
@tre33: Doskonale rozumiem. Często tak jest np. z jogurtami albo serkami, gdzie musisz kupić całą "kratę" a nie możesz odrywać pojedynczo opakowań. Wtedy cena jest podana za cały "zestaw". Tak samo jest tutaj, tylko cena promocyjna podana jest za jedną sztukę, żeby przyciągnąć uwagę. "Prawdziwą" cenę masz małymi literkami obok xD Biedronka chyba od bardzo dawna stosuje taką praktykę.