Wpis z mikrobloga

@Peaky_Duck: wiedziałem że w końcu pojawi się taki tekst. Jest pewien ułamek takich wesel, jak choćby to z tego wpisu. Ale to ułamek i nie wpływa na to co określiłem realiami polskich wesel, zaniedbywalna część.
  • Odpowiedz
@pq18: Na swoje wesele wzięliśmy zespół, który grał tanecznie, trochę rockowo, ale też dla części gości chcieliśmy kilka piosenek disco-polo. Ogólnie przez większość czasu parkiet niemal pełny. Wystawiliśmy taka butelkę na życzenia na karteczkach, którą planowaliśmy otworzyć rok później...

ROK PÓŹNIEJ
Na rocznicę bierzemy butelkę, a tam, k---a, ze trzy anonimy w stylu: "łoo, ale słaba muzyka, za mało disco polo". Co za mendy. Jak ja idę do kogoś na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@Promilus: Wesele jest dla gości nie dla pary młodej. Ja nawet jakbym nie lubił wódki i disco polo to i tak bym umieścił te dwa elementy na weselu bo to goście lubią najbardziej. Chyba że jesteś z rodziny hrabiów i na weselu masz kwartet smyczkowy i wino.

Nie wiem skąd taki hejt na disco polo. To jest przecież typowa muzyka do zabawy na wesele xD
  • Odpowiedz
@CzarneChmury: Niektórzy tutaj nie ogarniają, że jest wiele różnych gatunków i hitów pod taniec np. puść na weselu "Kawałek do tańca" - parkiet pełny, a disco polo to to nie jest. Błędem jest tylko, gdy zespół gra muzykę do słuchania, a nie tańczenia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Promilus: To jakiś chyba niewielki procent. Szansa że goście lubią disco polo jest większa niż to że go nie lubią xD Zobacz na wyniki oglądalności festiwalów disco polo w TV a takiego sztampowego Opola czy Sopotu z diwami typu Górniak.
  • Odpowiedz
@pq18: wiele wesel w życiu odwiedziłem jako fotograf i można się śmiać ale przy żadnym top trendy hicie z list przebojów ludzie nie bawią się tak dobrze jak do disco polo, skoczna, wesoła, prosta i rytmiczna muzyka, wszyscy znają tekst, śpiewają, zabawa na całego. Z reguły jeśli zespół nie gra disco polo to na parkiecie też nie ma tej energii, oczywiści dużo zależy od ludzi, ale jest pewna zależność w
  • Odpowiedz
  • 2
@Promilus: bardzo fajny pomysł z buteleczką i życzeniami, szkoda że trafiły się wam takie anonimowe ochłapy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Pamiętam jak były zaprosił mnie na wesele swojej kuzynki. Wszystko fajnie, sympatycznie, bogato na stołach, wiejskie stoły, różne rodzaje alkoholi... Tylko muzyka, no szczerze mówiąc dla mnie trochę zbyt wiejska i przaśna - za dużo hitów w stylu Baciary i inne wiejskogóralskie hity... Mimo wszystko dobrze
  • Odpowiedz
@Deska_o0: ale mogl powiedziec przed weselem jaka bedzie muzyka. jakbym ja poszedl na wesele i nie byloby sie przy czym pobawic to bym wyszedl i nawet koperty nie dal. @RocketQueen: a do czego ty bys chcial sie bawic przy disco polo? Brytyjczycy maja swoje weselne/disco angolo piosenki i do nich sie bawią, arabowie też, Hiszpanie tak samo. tylko roznica pomiedzy nimi a wykopkami jest taka ze sie tego
  • Odpowiedz
le mogl powiedziec przed weselem jaka bedzie muzyka

@tomislawniepelka: czyli masz informację z pierwszej ręki że nie było o tym wspomniane, ciekawe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem na weselu bez disko polo i było to jedno z najlepszych na jakich byłem, ale szkoda strzępic ryj bo wykopki wiedzą wszytko najlepiej, nawet jak w czymś nie uczestniczyli to i tak wiedzą lepiej co tam się działo (
  • Odpowiedz