Wpis z mikrobloga

@Deska_o0 @papiez_

W latach 2002-2005 pracownicy Labolatorium Genetyki Populacji Człowieka Centrum Medyczno-Genetycznego Rosyjskiej Akademii Nauk pod kierownictwem doktora nauk medycznych Jeleny Nałanowskiej przeprowadzili badanie puli genowej narodu rosyjskiego i sąsiadujących z nimi narodów.A oto, co wykazali rosyjscy genetycy. Udowodnili, że rosyjska grupa etniczna (czyli rosyjska część ludności Rosji) w 85- 90% składa się z zeslawizowanych Finów (potomków plemion Weś, Meria, Mieszczera, Kosza, Mordwa, Murowców, Narowa, Permów, Peczorów), z potómków Turków
  • Odpowiedz
@papiez_: @Rhomartios: temu nie przeczę, ale zdajecie sobie sprawę ilu potomków Polaków, Białorusinów, Ukraińców itp. Tam aktualnie mieszka? Przy tak ogromnym państwie sa to po prostu miliony dlatego podtrzymuje stanowisko że Słowian tam jest dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czarny_Sezam: Mogę się zgodzić z przesłaniem obrazka, ale dlaczego po stronie osiągnięć Słowian Zachodnich jest Pałac w Mosznej zbudowany przez Niemców XD Akurat jeśli chodzi o architekturę to Rosjanie biją innych Słowian na łeb, może wynika to też z historii, bo w pewnym momencie byli chyba jedynym istniejącym państwem słowiańskim. Mogę się mylić, nie wiem kto te pałace w Petersburgu chociażby budował, może architekci z innych państw.
Z ładniejszych miast
  • Odpowiedz
@Ketoprofen: dobra, architektura architektura (notabene zazwyczaj projektowana na wzor miast z zachodniej Europy), a teraz zobaczmy jakichś slowianskich naukowcow - takich czysto slowianskich bez zydowskich korzeni.
  • Odpowiedz