Aktywne Wpisy

ataeB +10
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia

lajsta77 +178

Widzieliscie pewnie nagranie z glownej; zastawiam sie ile mozna zrobic w takiej sytuacji
Zakladajac, ze wszystko jest nagrywane
1. Czy w przypadku bycia zaaakowanym (piesci / paralizator) mam prawo oddac/obezwladnic napastnika?
2. czy powinienem uzywac jakichs slow kluczowych, ktore potem dzialaja na moja korzysc? (np 'czuje sie zagrozony'; 'uzyje srodkow przymusu bezposredniego;' itp
3. czy w sytuacji jak na filmie moglbym uzyc paralizatora / broni do odstraszenia przeciwnika badz ataku jesli nie oddali sie?
4. czy raczej musze czekac jak autor nagrania i spokojnie dac sie atakowac tak dlugo jak nie wyrzadzaja mi drastycznych szkod?
nie wiem kto by mogl tutaj rzeczowo odpowiedziec, strzelam, ze @Sierzant_Bagieta, moze @bronpl
#pytaniedoeksperta #pytanie #bron #prawo
1. oczywiście, że tak.. musisz poczytać o obronie koniecznej.. skrócie - możesz użyć środków stosownych do zagrożenia i w celu zażegnania zagrożenia (nie przed, nie po)...
2. w rozumieniu ustawy ty imo nie masz prawa do stosowania "środków przymusu bezpośredniego", bo nie masz prawa kogoś do czegoś przymuszać.. zwyczajnie - informujesz, że jeśli nie przestanie użyjesz wobec niego/niej siły lub innych środków do czasu przyjazdu policji... ostrzeżenie wystarczy, jeśli
Oczywiście ja, po ataku paralizatorem na żonę odpłacił był