#perfumy #heheszki Dostałem od księgowej taką jej rozmowe z klientem: Rozmowa z podatnikiem: - Kupił Pan w douglasie perfumy za 700 zl. Jak mam opisac tą fakture? - nooo do czyszczenia felg w samochodzie -... pan chyba zartuje? - no nie, kto bogatemu zabroni? Kurtyna.
@dradziak: Ale urząd raczej nie nakłada kary. Najwyżej zapłacisz podatek który oni kwestionują. Masz jeszcze drugą instancje i dopiero wtedy sąd administracyjny. Często sąd przyznaje racje przesiębiorcy.
@klonopin-retard @dradziak A potem zdziwienie, że państwo zaostrza kontrolę przedsiębiorców. Przecież ja uczciwy, za niewinność mnie chcą skazać. Przecież tylko kilkadziesiąt tysięcy nielegalnie w koszta wrzuciłem!
@furcio: Chyba nie prowadziłeś nigdy firmy. Sprzedajesz coś za 1000zł musisz doliczyć VAT, a więc musisz to sprzedać za 1230zł 230zł oddajesz do państwa, no i nie zapomnijmy jeszcze o dochodowym, jeb 19% od tego 1000zł. No i kto tu jest złodziejem w tym momencie.. ZUS i inne składki również wyższe dla pracodawcy, więc jakieś perfumy i odliczenie od nich trochę vat-u to jakie złodziejstwo, może służy jako odświeżacz do
@furcio A gdzie ty płacisz 32% dochodowego, na etacie ? Jeśli masz na myśli etat to zobacz sobie na kwitku, na co idzie te 32% i nie jest to dochodowy, tylko ZUS, emerytalny itd. I chyba nie myślisz, że pracodawca tego nie płaci, bo owszem płaci, jeszcze wyższe od Ciebie, a dodatkowo ma do opłaty 23% VAT i 19% dochodowy.
Dostałem od księgowej taką jej rozmowe z klientem:
Rozmowa z podatnikiem:
- Kupił Pan w douglasie perfumy za 700 zl. Jak mam opisac tą fakture?
- nooo do czyszczenia felg w samochodzie
-... pan chyba zartuje?
- no nie, kto bogatemu zabroni?
Kurtyna.
@dradziak A potem zdziwienie, że państwo zaostrza kontrolę przedsiębiorców. Przecież ja uczciwy, za niewinność mnie chcą skazać. Przecież tylko kilkadziesiąt tysięcy nielegalnie w koszta wrzuciłem!
Komentarz usunięty przez moderatora