Wpis z mikrobloga

Wołam lekarzy i dietetyków na Wykopie

Co sądzicie o diecie ketogenicznej / dietach niskowęglowodanowych?
Z jakich źródeł korzystacie w budowaniu sobie opinii o takich dietach (literatura/wyniki badań/konferencje/wiedza wyniesiona z uczelni)?
Czy mamy wśród polskich lekarzy i dietetyków zwolenników keto? Przyznawać się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#keto #dieta #lekarz #dietetyk #dietetyka #askwykop
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@podany: > Co sądzicie o diecie ketogenicznej / dietach niskowęglowodanowych?

@podany: Swietne rozwiazanie dla osób podlączonych do aparatury w stanie wegetatywnym.
Jesli natomiast ktos uprawia sport i zalezy mu na wynikach to powinien wybrac weglowodany.
Tak samo osoby które pracuja fizycznie powinny wybrac weglowodany.
  • Odpowiedz
@podany: za ogónie pytanie - jestem jak system ,jeśli jest dopasowany do osoby. Dla Kowalskich mało aktywnych fizycznie zda egzamin. Dla sportowca amatorskiego czy zawodowego - nie. Czy jest "zdrowy"? Na pewno zdrowszy niż brak jakiegokolwiek systemu i wpieprzanie śmieci.
  • Odpowiedz
@bubel80: wypróbowałem keto przez jakieś 3 miesiące. Zrzuciłem w tym czasie trochę brzucha, czułem się pełen energii, przeszła mi zgaga, która męczyła mnie od lat. Z minusów, ciężko mi przychodziło zasypianie i zdarzały się biegunki. Po zakończeniu diety po tygodniu zgaga wróciła, więc udałem się do gastrologa i tam usłyszałem, że keto ponoć niszczy trzustkę. :/
  • Odpowiedz