Aktywne Wpisy

KingaM +6
Mieć tyle hajsu, a mieć stylistę/poczucie stylu na poziomie gimnazjalisty podczas dojrzewania na wsi.. #modameska #zuckerberg
Chyba, że to celowo, w sensie, jak pawie: ten ogon do niczego się nie przyda, jest bezużyteczny, ciąży, większe ryzyko, że zginę, a mimo to mnie stać na niego, czyli jestem zacnym samcem.
Chyba, że to celowo, w sensie, jak pawie: ten ogon do niczego się nie przyda, jest bezużyteczny, ciąży, większe ryzyko, że zginę, a mimo to mnie stać na niego, czyli jestem zacnym samcem.
źródło: 930a28e47c4d1d0d
Pobierz
Zawarudo +691
źródło: temp_file690442040923039513
Pobierz

z tego co widzę to #electrum ma b. dobre opinie na PC ale już średnie na Androidzie. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego?
Chce przenieść wallet na telefon bo w najbliższych dniach prawdopodobnie będę wypłacał w bitomacie, ale jakoś na Andka żaden wallet nie jest zdecydowanym ulubieńcem a już napewno Electrum.
BTW: Da się w Electrum mieć na PC i Andku ten sam wallet? W sensie zamiast zakładać nowy na telefonie to zaciągnąć istniejący? Tak żeby w miarę potrzeb móc robić przelewy z jednego i drugiego urządzenia?
#bitcoin
pobawie sie z oboma i zobaczymy. Dzieki!
Co do tego bezpieczeństwa to w sumie u mnie chyba na odwrót. PC włączam kilka razy w miesiącu na kilka minut, telefon jest cały czas włączony i mam na nim ze 100 różnych appek :D
Musze
@Obruni: zaczynamy tworzyć tu na tagu pewien mit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Specjaliści od bezpieczeństwa nie zgodziłby się z takim uogólnieniem. W rękach świadomego użytkownika to Windows byłby bezpieczniejsza fortecą. Problem zaczyna się w miejscu gdzie człowiek jest "zielonką". Windows daje większe możliwości. Większe możliwości również na to, że "zielonka" sama sobie zainstaluje złośliwe oprogramowanie.
@wyjalowiony: możesz zrobić ekspert i import kluczy prywatnych między starym, a nowym portfelem
Backupem portfeli zawsze jest seed.
@Obruni: electrum stosuje swój wy własny standard, który jest niekompatybilny z innymi portfelami
@Obruni: ofiary nie wychodzą na fejkową stronę przez Google. Atakujący ma serwery do których łączy się stara dziurawa aplikacja electrum i dzięki tej dziurze link do fejkowej strony wyświetl wyświetla się w samym electrum.
@public_html: I tak i nie, ciężko w sumie stwierdzić, bo na Androida też jest sporo zabezpieczeń, warto tutaj kiedyś jakąś burzę mózgów zrobić.